Hrgović prebio nevjerojatno izdržljivog Johnsona, slavio sudačkom odlukom nakon osam rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.12.2018 00:16h Autor:

Filip Hrgović

Filip Hrgović uspješno je obranio naslov Internacionalnog WBC prvaka svijeta savladavši Kevina Johnsona. Hrgović je kroz cijeli meč dominirao, nanijevši teške batine američkom veteranu, ali ovaj jednostavno nije padao. Na kraju sigurna pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom.

Hrvatski boksač od prve je sekunde žestoko krenuo u meč, s planom da iskoristiti činjenicu što je Johnson tek prije dva dana uskočio u meč protiv njega. Nametnuo mu je visok ritam te se Amerikanac vrlo brzo morao bazirati samo na obranu od kombinacija kakvima ga je Filip napadao. U takvom ritmu Johnson nije pogađao gotovo ništa, odnosno kada je i pokušao, to ne bi pronalazilo cilj.

Takvim pristupom meč, Hrgović je u drugoj rundi svog protivnika uspio poslati na pod, no ovaj se ustaje i nastavlja. U tim trenucima se činilo kako ovo neće dugo trajati, odnosno da bodovni suci neće imati posla, ali već smo pisali o tome koliko je Johnson čvrst boksač. Već u trećoj rundi Amerikanac kao da je uhvatio ritam i Filip više ne napada toliko žestoko, ali i dalje je on onaj koji pogađa prave udarce. Četvrtu rundu ponovno je Hrgović podigao ritam, no udarca za završetak meča i dalje nije bilo, kao niti u petoj rundi, koja je možda bila čak i najdominantnija do tada.

Hrgović je u potpunosti dominirao do kraja i vidjelo se kako ima želju završiti ovaj meč prekidom, no u tome ipak nije uspio. Johnson je doživio 12. poraz u karijeri, no i dalje su Anthonya Joshua i Petar Milas jedini koji su ga uspjeli završiti. Za Hrgovića je ovo svakako veliki uspjeh i najveći skalp na njegov dosadašnjem popisu pobjeda, unatoč tome što je do prije dva dana trebao imati meč protiv drugog protivnika. Ovdje je pokazao kako se lako uspijeva prilagoditi drugačijem stilu i došao je do uvjerljive pobjede. Za publiku je nedostajalo samo da pronađe taj završni udarac. Ovog puta ga nije bilo, ali da je meč trajao deset, a pogotovo 12 rundi, uvjereni smo kako bi ga Filip pronašao.

Prije ovog meča, Hrgović je bio 16. boksač svijeta po BoxRecu, biti će zanimljivo vidjeti hoće li mu ova pobjeda donijeti neki uspon.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI