Hrgović poželio veliko ime za meč u Zagrebu, objasnio i zašto izlazi uz “papreniju” Thompsonovu pjesmu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.10.2017 15:42h Autor:

Filip Hrgović (Facebook)

Filip Hrgović uspješno je preskočio i drugu prepreku u svojoj profesionalnoj karijeri. Prije svega dva dana najbolji hrvatski teškaš je u njemačkom Schwerinu nokautom u prvoj rundi svladao dotad neporaženog Čeha Pavela Soura. Jutro nakon meča ‘Hrga’ se zaputio prema Zagrebu, a prije samog ukrcavanja u zrakoplov uhvatili su ga novinari Večernjeg lista te mu postavili nekoliko zanimljivih pitanja koja se tiču njegove sadašnje i buduće karijere.

“Drugi suparnik bio je opasniji od prvog. Jednom me dobro pogodio, nije se uplašio. No, tako prođu ljudi koji se ne uplaše, budu nokautirani. Ima i onih koji bježe da ih ne mogu nokautirati”, prokomentirao je Filip posljednji nastup pritom dodatno opisujući najtežu situaciju koja je uslijedila nakon jednog opasnog aperkata češkog borca:

“Nije me uzdrmao. Nije to ništa u odnosu na udarce kakve sam primao i koliko ih mogu primiti, ali probudio me. Ja sam jedan klasični Hrvat koji, kada ima slabijeg protivnika na papiru, ide s onom ‘lako ćemo’ umjesto da odradim maksimalno i protiv takvih. No, mene slabiji protivnici opuste, a kad sam dobio tu ‘šljucu’, malo sam se razbudio. Kad imam opasnog protivnika, puno sam oprezniji i tada sam najbolji, reaktivan kao mačka.”

‘Hrga’ je ovom prigodom objasnio i odabir pjesme “Geni kameni” za izlaznu glazbu.

“Ja sam domoljub i volim Hrvatsku, a volim i Thompsona, slušam ga cijeli život. Ta pjesma ima snažne riječi, motivira me. Posebno mi se sviđa stih ‘…gdje god da te život nosi, uvik moraš znati ko si’. U konkurenciji su još bile neke američke rap-pjesme, no one su kao sveta vodica, niti pomažu niti odmažu. Zato sam se odlučio za papreniju pjesmu, da me uoči borbe energetski diže.”

Što se tiče njegovog nastavka karijere, Filip otkriva da je iduća borba u planovima za 13. ili 20. siječnja. Postoji velika želja, ali i plan za organizacijom meča u Zagrebu, a tu bi ga u ringu već moglo dočekati neko ime iz samog vrha teške kategorije.

“Borba u Zagrebu planira se negdje za svibanj sljedeće godine pa bi to bila moja peta ili šesta borba. No, nije to sto posto, o tome se samo razmišlja. U Zagreb mora doći netko tamnoput i nabildan jer kod nas jedino to prolazi. Šalim se, no bit će to ozbiljan protivnik, netko poput Derecka Chisore, čovjeka koji se borio za svjetsku titulu i u top 10 je najboljih teškaša. Možda ne Chisora, ali taj rang borca”, zagolicao je za kraj Hrgović maštu fanova.

Cijeli intervju s hrvatskim teškašem pročitajte posjetom na sljedeći LINK.

Hrgovićev udarac koji je oborio do sada neporaženog Čeha (VIDEO)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI