Hrgović otkrio: Bio sam spreman na osam rundi, nije mi mogao ništa

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.01.2018 12:51h Autor:

Hrgović vs. Little

Odmah nakon pobjede protiv Toma Littlea, Filip Hrgović iznio je dojmove o samom meču, svojoj spremi, ali i o lijepom poklonu koji je dobio od predsjednika WBC-a.

Filip je ovog puta osjetio malo veći otpor nego u svoj prva dva profesionalna ispita. Tom Little dobro je odgovarao na napade hrvatskog boksača, no na kraju je ipak pokleknuo u četvrtoj rundi meča.

“Osjećam se odlično i sretan sam zbog pobjede. Mislim da sam dobro boksao, ali naravno da uvijek može bolje. Krenuo sam previše jako, ali trebalo mi je par rundi da se opustim i da mi ruke počnu “letjeti”. Sve u svemu, prekid u četvrtoj rundi je u redu, bitno da sam sve tri pobjede do sada ostvario na taj način i mislim kako sam ovom pobjedom ušao u Top 100 svjetskih teškaša”, izjavio je Filip odmah nakon meča za Index.hr.

Kondicijski je izgledao jako dobro, a to je i potvrdio. Rekao je da je sudac napravio dobru stvar što je prekinuo meč jer je uvjeren kako je uhvatio ritam te da Little više ne bi dugo izdržao. Uostalom, kaže da je vidio po njemu da je gotov.

“Spreman sam boksati osam rundi pa možda čak i deset. Da je on izdržao taj napad, nastavio bih udarati sve do kraja. Mogao bih držati taj tempo osam rundi, no kada sam vidio provokacije sam znao da je uzdrman i da je gotov. Na taj način si je pokušao dati vjetar u leđa i motivirati sam sebe, ali to sam prepoznao.”

Nakon meča dobio je krasan poklon od predsjednika WBC-a, koji mu je tako iskazao veliko povjerenje u njegov talent i ono što u budućnosti može postići. Zapravo, vide ga kao budućeg prvaka.

“Velika mi je čast što mi je predsjednik WBC-a poklonio suvenir u obliku pojasa prvaka, no ne namjeravam ostati samo na suveniru. Bilo je lijepo vidjeti da računa na mene u budućnosti.”

Već unutar dva ili tri mjeseca mogli bi smo gledati idući Filipov meč te ćemo svakako nastaviti pratiti njegov put prema svjetskim teškaškim vrhovima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI