Hrgović odličnim nastupom prošao prvu prepreku na olimpijskom turniru

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.08.2016 19:19h Autor:

Hrgović vs. Demirezen

Filip Hrgović odličnim je nastupom u potpunosti nadmašio Alija Demirezena te je tako prošao prvu prepreku na boksačkom turniru olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Hrgović je u potpunosti opravdao status favorita u meču protiv turskog boksača te je zasluženo našao mjesto među osam najboljih, odnosno u četvrtfinalu. Tamo će ga čekati kubanski boksač Lenier Pero, koji je jednako uvjerljivo savladao Guida Vianella iz Italije.

Filip je taktički uspješno pripremio ovaj meč te je koristio svoju prednost u dužini ruku. Turčin je zapravo prvu rundu pokušao nešto napraviti kretanjem prema naprijed, odnosno pokušajem skraćivanja distance, nakon čega bi Hrgovića gađao u tijelo. To mu je uspjelo nekoliko puta, ali puno više udaraca zapravo je pogađao Filip, čiji je direkt sjajno radio.

Demirezen je zapravo sve što je imao za pokazati i pokazao u toj prvoj rundi. Već unutar druge tri minute je bio u potpunosti nadmašen. Filip nije srljao, iako se stvarao dojam da možda može dovesti i do brojanja, nego je strpljivo pogađao i radio štetu, a time je nastavio i u posljednjoj rundi, koju mu je jedan od sudaca čak dao rezultatom 10-8.

Tako je uspješno odrađena prva prepreka, a ukoliko prođe iduću, Filipu je neka medalja već oko vrata. Sve u svemu, Filip Hrgović izgleda izuzetno spremno za najvažniji meč svoje amaterske boksačke karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI