Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Hrgović objavio sve o početku svoje profesionalne karijere: Ne želim boksati s kantama! | Fight Site

Hrgović objavio sve o početku svoje profesionalne karijere: Ne želim boksati s kantama!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.06.2017 10:05h Autor:

Filip Hrgović

Filip Hrgović bi u rujnu službeno trebao postati boksački profesionalac, budući da bi tada trebao u Njemačkoj odraditi svoj profesionalni debi. Naš trofejni teškaš objasnio je neke detalje o svojim planovima.

Devet mjeseci nakon što su završile Olimpijske igre, gdje je uzeo brončanu medalju, ali i oprostio se od amaterskog boksa, Filip Hrgović spreman je krenuti u iduću fazu svoje karijere. Najbolji hrvatski teškaš postaje profesionalac, a od njegove karijere boksački analiziračari jako puno očekuju. Nešto više o tome gdje i kako će krenuti u pro karijeru, rekao je kolegama iz Večernjeg lista:

“Moj novi menadžer bit će Karim Bouzidi, a ovog je trenutka 90 posto izgleda da će mi promotor biti Sauerland. Bouzidi je do prošle godine bio izvršni direktor Svjetskog boksačkog saveza, a prije toga glavni menadžer Paris Uniteda, sastava koji je osvojio Svjetsku ligu. Sauerland je pak jedan od najpoznatijih europskih boksačkih promotora i to je ekipa o kojoj će dosta ovisiti moja profesionalna karijera. Moje je da što bolje treniram i boksam, a njihovo je sve ostalo. Na njima je strategija razvoja moje karijere. Oni mi moraju pametno birati protivnike, ne smiju me gurnuti u vatru prebrzo, ali ni presporo.”

Iako mu je tek 25 godina, što je vrlo malo za jednog profesionalnog teškaša, Filip nema namjeru dugo čekati prije susreta s ozbiljnim imenima svjetskog boksa. Zna da će prvih nekoliko mečeva morati odraditi protiv slabijih protivnika, ali se isto tako nada da će taj proces prilagodne na pro boks potrajati što kraće.

“Bit će važno s kakvim ću se protivnicima tući, a zbog televizije će biti i bitno kako ću te borbe završavati. A tu opet na scenu stupaju menadžer i promotor jer oni moraju raditi na mojoj popularnosti, oni od mene moraju napraviti zvijezdu. Nisam za opciju da se borim s 15-20 “kanti” jer ne bih htio dugo čekati jače mečeve, ispočetka moram imati nešto lakše protivnike da se uđem u štos u profesionalnom boksu. Idealan je bio Joshuin put. Za razliku od Wildera koji je to učinio u 33. borbi, nakon velikog broja kanti za nabijanje skora.”

Filip je rekao kako se ovolika duga pauza dogodila zbog komplikacija u pregovorima s promotorima, no da se sada sve napokon posložilo i da je spreman. Ako sve bude prema planovima, prvi meč će odraditi u rujnu u Njemačkoj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI