Hrgović o iskustvu s kazahstanskim zatvorima, meču u Zagrebu i razlazu s Pijetrajem

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.11.2017 13:08h Autor:

Filip Hrgović (Facebook)

Hrvatski teškaški profesionalac Filip Hrgović je u utorak gostovao u emisiji “Veto Sanjina Španovića” na N1 televiziji te je progovorio o mnogim zanimljivim temama vezanim za svoju karijeru i profesionalni boks.

Otkrio je i uzbudljivu anegdotu koju je doživio u Kahazstanu gdje je boksao WSB ligu. Naime, u jednom trenutku je čak završio i u kazahstanskom zatvoru. Evo i zašto…

“Mi smo tamo boksali svjetsku boksačku ligu i zaradio sam određeni, veći iznos novaca. Tada sam živio od stipendije i taj novac je za hrvatske i kazahstanske prilike bio veliki novac i želio sam taj novac odnijeti u Hrvatsku. Nisam znao za pravilo da kada nosiš veći iznos novca od 10 000 dolara da to moraš prijaviti. Na aerodromu su me zaustavili i uzeli novce i završio sam u pritvoru. Imao sam sreće da je predsjednik boksačkog kluba za koji sam boksao bio tamo utjecajni političar pa su me vratili u boksački kamp na mjesec dana dok nismo dokazali da je to čist novac koji sam pošteno zaradio i platio poreze”, objašnjava “Hrga”.

Kako mu ide financijski u ovom trenutku?

“Cijeli život i karijeru većina hrvatskih sportaša vodi bitku sa nedostatkom uvjeta i plaćanja od strane institucija i saveza i jedan od ciljeva mi sigurno jest da naplatim taj trud i osiguram egzistenciju sebi i obitelji. Ne mogu reći da sam riješio egzistenciju već sada, ali u najmanju ruku poslije karijere neću morati biti zaštitar u noćnom klubu, što mi je, iskreno bio strah kroz zadnji dio moje karijere. Cijelo vrijeme sam se toliko trudio i odricao, ali nisam imao financijsku sigurnost i prolazilo mi je nerijetko kroz glavu što ako se dogodi nešto loše. Bitno je u sportu naplatiti svoj trud”, smatra hrvatski teškaš.

Hrgović je otkrio kako bi u svibnju mjesecu sljedeće godine mogao boksati u zagrebačkoj Areni. Naime, tada se planira njegov profesionalni nastup u Hrvatskoj. U planu su i mečevi na Poljudu i Maksimiru, a već sada smatra da je blizu svjetskog vrha i tvrdi da može boksati sa svakime…

“Ja sam uvijek u karijeri mislio da sam spreman za svakoga, tako i sada. Sparirao sam još kao klinac sa raznim svjetskim prvacima, napadačima na pojase svjetskog prvaka i sa svima sam se dobro nosio. Što se tiče boksačkog znanja i tehnike mislim da sam spreman na svakog. Ali moram raditi na nekim stvarima jasno, ali mislim da sutra mogu ući u ring sa svakim.”

Na kraju emisije je progovorio i o razlazu s dugogodišnjim trenerom Pijetrajem…

“To nema veze sa financijama kao što on priča. Razišli smo se zbog ljudskih razloga, naš odnos nije funkcionirao zadnjih nekoliko godina. Ja sam sve svoje obveze sa financijske strane podmirivao i podmirit ću, ali jednostavno nisam mogao sa njime sa ljudske strane funkcionirati. On to jako dobro zna, ali u javnosti prezentira jednu drugačiju priču, traži neki alibi. Nije mi žao što nisam više sa njime, da mi je ostao bih sa njime, ali povjerenje na ljudskoj osnovi se izgubilo i propadao bi kao čovjek da sa ostao sa njime”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI