Hrgović nokautom u četvrtoj rundi do nove profesionalne pobjede

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.01.2018 21:16h Autor:

Filip Hrgović

Filip Hrgović uspješno je apsolvirao i najteži ispit u dosadašnjoj profesionalnoj boksačkoj karijeri. Vrlo čvrstog Britanca, Toma Littlea, savladao je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi njihovog meča.

Bio je to meč u kojem je Filip ozbiljno shvatio svog protivnika te je pokazao kako se kvalitetno pripremio za njega. Već iz najava smo znali da je Tom Little čvrst borac koji bi Filipu trebao pružiti veći otpor od dvojca iz prva dva profesionalna meča, a tako je i bilo. Ne možemo reći da je Little uspio ugroziti hrvatskog boksača, no zahvaljujući sposobnosti primanja udaraca i velikom srcu, uspio ga je odvesti najdalje u njegovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Prva runda krenula je tako da je Hrgović zauzeo sredinu ringa, čime je odmah pokazao kako želi kontrolirati ovaj meč kroz njegov cijeli tijek. Počeo je raditi prednjim direktom i tako si stvarati prostor za kombinacije, no Englez je jako dobro blokirao te je u nekoliko navrata pokazao kako i on ima vrlo brze ruke kojima može napasti. Nije previše ozbiljnih udaraca viđeno u prve tri minute, a nešto slično se nastavilo i u drugoj dionici. Ipak, kako je vrijeme druge runde prolazilo, Hrgović se sve više opušta i počinje kombinirati više različitih udaraca. Tako je uspio nekoliko puta otvoriti svog protivnika, a posljednjih pola minute runde koristi za napad. Little je bio na konopcima, Filip je napadao, no vrlo dobro je engleski boksač blokirao sve ozbiljnije udarce, čime je izborio treću rundu.

Hrgović tamo nastavlja kao do tada te udarcima postepeno radi štetu na svom protivniku, za kojeg se vidjelo kako je počeo usporavati. Nije Little uspio ništa napraviti u trećoj rundi, osim završiti ju i time izboriti ulazak u nove tri minute, no njihov kraj ipak nije dočekao. Četvrta runda donijela je pravu akciju, ali i kraj borbe. Hrgović napada, stišće i pokušava još više umoriti protivnika, no u tom procesu prima ozbiljan kroše od strane Littlea. Engleza je to okuražilo te odlučuje krenuti na sve ili ništa, smatrajući da je možda napravio štetu hrvatskom boksaču. No, Hrgović je ipak ostao pribran nakon ozbiljnog udarca i na pravi način koristi otvoreniji pristup Littlea. Odlično ga otvara stražnjim direktom iz kontre, koji je sjeo direkt u bradu i Englez je zaplesao. Filip nastavlja s napadima, protivnik je brzo na konopcima, prima još nekoliko udaraca, a sudac primjećuje kako više ne odgovara na pravi način i prekida borbu. Nakon dvije pobjede nokautom u prvoj rundi, Filip dolazi do nove pobjede istom metodom, no ipak mu je ovog puta trebalo malo dulje.

Englez se pokazao kao dobar protivnik koji je odlučio pokušati otvoreno boksati protiv jednog od najvećih svjetskih teškaških potencijala. Ipak, Filip je potvrdio kvalitetu, ali je i pokazao kako zna boksati pametno i taktički odmjereno. Nema sumnje kako će se Filip Hrgović vrlo brzo vratiti u dvoranu i krenuti u pripreme za novi meč, kojeg možemo očekivati već na proljeće.

Čestitke Filipu na sjajnoj pobjedi i želimo mu sretan povratak kući.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI