Hrgović nakon nove pobjede: Odradio sam osam rundi teškog meča, a i dalje sam lijep

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.12.2018 10:31h Autor:

Kevin Johnson vs. Filip Hrgović (foto: Sauerland)

Filip Hrgović uvjerljivo je savladao Kevina Johnsona te je po prvi put obranio naslov internacionalnog WBC prvaka svijeta. Svoje prve dojmove iznio je odmah nakon pobjede koju je ostvario u “Draženovom domu”.

“Stvarno sam dirnut, ponosan i počašćen posjetom. Hvala mom protivniku, Kevinu Johnsonu, koji je pravi ratnik. Nikada nisi odbio niti jednog protivnika i imam veliki respekt prema tvojoj karijeri”, rekao je Filip, zatraživši veliki aplauz za svog protivnika, dodavši odmah u ringu još nešto o svom protivniku:

“Očekivao sam težak meč, pošto je ovo protivnik koji je s najvećim teškašima svijeta izdržao 12 rundi, tako je na kraju i bilo. Imao sam kontrolu, ali čovjek nije htio ići dolje. Jednom kada je i otišao se odmah digao.”

Nakon kratkog obraćanja u ringu, Filip je ipak nešto više rekao u improviziranom studiju RTL televizije. Započeo je naravno samim dojmovima, još jednom uputivši sve pohvale svom protivniku.

“Nakon osam rundi ovako jakog tempa još uvijek sam lijep, tako da je sve pod kontrolom. Kao što sam rekao, ovo je protivnik koji je ostajao na nogama s najvećim boksačima svijeta. Meni je osobno trebao ovakav meč, trebao mi je meč gdje ću bacati udarce i boksati. Svaka čast Johnsonu, ušao je dva dana prije ovog meča i pokazao je strašno srce. Kapa mu do poda”, dojmovi su najboljeg hrvatskog teškaša, kojem nije jasno kako nije uspio dovesti meč do prekida. Iako, da se išlo na deset ili 12 rundi, vjerujemo kako bi u tome na kraju uspio.

“Pucao sam iz svih oružja, sve vrste udaraca, iza garda, preko garda i nisam ga uspio završiti. Poznato je kako je on jedan od obrambeno najboljih boksača u kategoriji, ali imao sam plan kako ga završiti, no nisam uspio.”

Svakim mečem Filip izgleda sve bolje, posebno na taktičkom planu. Naravno, taktiku ne treba samo smisliti, to je tek pola posla, nego ju je potrebno i provesti u djelo, a čini se kako Filip i trener Pedro Diaz tu imaju jako dobro komunikaciju i suradnju.

“Pedro Diaz je upravo onakvo pojačanje kako nam je trebalo. To je taktički neprikosnoven trener, koji govori apsolutno sve stvari koje treba raditi.”

Još je bio upitan o tome gdje se trenutno vidi, smatra li da su boksači poput Wildera, Furya i Joshue svjesni tko je i što može te kada misli da će doći vrijeme za sučeliti se s najboljima.

“Mislim da su boksači iz vrha prepoznali moje kvalitete. Ja sam visok boksač koji je hrabar, tehnički dobar i baca puno udaraca. Prijetnja sam za svakog. Znam da postoji veliki broj boksača koji mogu ući u ring i stvoriti probleme Wilderu ili Joshui, no postoji jedna druga stvar. Treba izdržati sve stvari koje dolaze kroz godine, sav pritisak i spartanski život. Karijeru treba graditi malo po malo, da bi došao u poziciju da ih izazoveš. Ne radi se tu samo o boksu, nego je to puno više od boksa, a ja vjerujem da sam rođen za najveće stvari. Osjećam se spreman za svakog, sparirao sam s mnogima u svijetu, sa svakim sam odradio dobro. Tek kada dođu najveći protivnici, onda ću pokazati sav svoj raskoš. Kevin Johnson je poznatoime, ali on me ipak ne može motivirati koliko oni najbolji i najveći boksači svijeta.”

Filip je rekao kako će sada uzeti nekoliko mjeseci pauze, nakon što je u kratkom vremenu odradio sedam nastupa, a onda se nada nekom velikom meču i velikom imenu. Bilo koji boksač iz svjetskog Top 25 po Boxrecu bio bi tip protivnika koji Filipu treba i mečem protiv kojeg može najviše dobiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI