Hrgović i Usyk dobili novi datum, tjedan dana kasnije od prvobitno planiranog

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.04.2019 18:25h Autor:

Filip Hrgović i Oleksanr Usyk

Boksački spektakl Matchroom Boxinga kojeg će predvoditi teškaški debi Oleksandra Usyka, a na kojem će nastupiti i Filip Hrgović, dobio je drugi datum. Zapravo, onaj planirani termin pomjeren je za tjedan dana kasnije.

Najbolji boksač 2018. godine po većini svjetski sportskih i borilačkih medija, Oleksandr Usyk, debitirati će kao teškaš. To će napraviti u Americi, točnije u MGM National Harbor dvorani, u saveznoj državi Maryland. Event je pod organizacijom Eddiea Hearna i njegovog Matchroom Boxinga. No, to neće biti 18. svibnja, kao što smo prvobitno obavijestili.

Ova priredba pomjerena je za tjedan dana kasnije, odnosno održati će se 25. svibnja. Usyk će se tom prilikom boriti protiv Carlosa Takama (36-5-1).  U pitanju je 38-godišnji teškaš iz Kameruna kojeg pamtimo po napadu na teškaške titule Anthonya Joshue. Bilo je to u listopadu 2017. godine, a Englez je tada slavio prekidom u desetoj rundi. Takam je nakon toga poražen i od Dereka Chisore, no u posljednjem meču slavio je protiv Senada Gashija iz Njemačke. Usyk među teškaše odlazi nakon što je pokorio lakotešku kategorije, osvojivši sva četiri elitna pojasa, a onda je jesenas iste i obranio savladavši Tonya Bellewa.

Ono što je nama posebno zanimljivo kod ove priredbe je što je Hearn već prije za istu angažirao Filipa Hrgovića. Protivnika za njega još uvijek nema, no otkrio je zanimljivu informaciju. Kontaktirao je Filipovog menadžera, Kalea Sauerlanda, tražeći neku ideju po pitanju protivnika, ali Hrgović je odbio o tako čemu i razgovarati. Koga god stave ispred njega, on će biti spreman. Ovo će mu biti prvi profesionalni nastup “preko bare”, gdje će sada neko vrijeme i trenirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI