Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Hrgović: Uvjeren sam da vrijedim više i to ću prvom prilikom i dokazati! | Fight Site

Hrgović: Uvjeren sam da vrijedim više i to ću prvom prilikom i dokazati!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.10.2015 16:53h Autor:

Filip Hrgović

Filip Hrgović najbolji je hrvatski amaterski boksač. U četvrtfinalu nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Dohi poražen je podijeljenom odlukom sudaca od Francuza Tonyja Yoke i time ostao bez prilike za osvajanjem toliko željene medalje.

Hrgović je treći put zaredom zapeo u četvrtfinalu. Ovaj put za njega koban bio je borac kojeg je porazio u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva 2010. godine, ali i borac koji je na ovom prvenstvu otišao do kraja i postao svjetski prvak u superteškoj kategoriji. U kratkom intervjuu za Fight Site Hrgović je iznio dojmove o svom nastupu u Dohi.

Kratki osvrt na Vaš nastup u Dohi?

"Namjeravao sam osvojiti medalju, po mogućnosti zlatnu, ali treći put zaredom zapeo sam u četvrtfinalu. Peto mjesto na svijetu možda nekome ne zvuči loše, ali ja nisam zadovoljan tim plasmanom. Uvjeren sam da vrijedim više i to ću prvom prilikom i dokazati."

Izgubili ste podijeljenom odlukom sudaca, mislite li da je ta odluka bila ispravna?

"Borba je bila prilično izjednačena i sucima sigurno nije bilo jednostavno odrediti pobjednika. Međutim, ne smatram da sam pokraden i ne dovodim Yokinu pobjedu u pitanje. Bio je bolji. Suci su rekli svoje i ja to poštujem."

Što je presudilo taj meč i što biste danas promijenili da ga imate priliku ponoviti?

"Teško mi je izdvojiti jednu presudnu okolnost. Sigurno je da sam bio umoran zbog zaista naporne sezone i da me sedmodnevni boravak u Dohi u iščekivanju nastupa pomalo uspavao. Rekao bih da je pobjedu mojem suparniku donio niz detalja koji svaki zasebno nisu toliko važni, ali kada se dogode odjednom u jednom meču, u tih devet minuta borbe, onda donose prevagu."

Tony Yoka novi je svjetski prvak, je li malo lakše kada znate da ste izgubili od prvaka?

"Možda malo. Ako već moram izgubiti, bolje da je to svjetski prvak nego netko tko će ispasti u sljedećem kolu. Iako, svaki me neuspjeh podjednako žulja."

Filip je upravo na prvom pravom ovogodišnjem odmoru i kroz tjedan-dva vratit će se treninzima. Idući nastup planira krajem siječnja u novoj sezoni Svjetske boksačke serije.

 

Nikola Popović
nikola.popovic@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI