Hrgović, Sep i Pijetraj pred hrvatskim novinarima: "Za nas je sve osim zlata neuspjeh"

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.08.2015 16:01h Autor:

Hrgović i Schulz

"Ovo sve jako dobro izgleda. Hvala vam, ali moja realnost i moj život su nešto sasvim drugo. Moja realnost je dvorana, rad s trenerom Leonardom s kojim se znam već deset godina i krvarim. Moja realnost je obitelj koja živi za mene i moj  uspjeh i koja sve ovo stresno proživljava. Tu je i tim, tajnik Slobodan Mufić i pomoćno trener Dalibor Čibarić. Sve ovo bez njih ne bi moglo biti moguće", izjavio je na današnjoj press konferenciji Europski prvak u super teškoj kategoriji Filip Hrgović.

"Hrgin" uspjeh je u Hrvatskoj koja je "zaboravila na boks" nakon što je u karijeru otišao Željko Mavrović, izazvao ogroman interes javnosti. To i ne čudi s obzirom da je boksač iz Dubrave tek prvi Hrvat nakon Mate Parlova koji se okitio europskim zlatom. Najava je to uspješne profesionalne karijere…

"Mislim da još uvijek nisam naslijedio Matu Parlova, ali sam na dobrom putu. Trebat će mi još medalja i dobrih rezultata da bi se mogao staviti rame uz rame s takvom legendom", rekao je Hrgović i dodao pa riječi o Svjetskom prvenstvu koje slijedi u Dohi:

"Ne želim ništa prognozirati, a još manje se zanositi. Na meni je da se što bolje pripremim za SP i da svaki meč odradim maksimalno."

Njegov klupski kolega Hrvoje Sep je stigao do bronce. Vidljivo je bilo da se nadao zlatu…

"Nije tajna ako kažem da sportaš nije zadovoljan ukoliko ne ode skroz do kraja. To je takvo razmišljanje, Leonardov pristup koji je usađen u glavu. Ovo postignuće nije ono što sam htio, ali je i ogroman uspjeh za državu. Cilj je svjetski i olimpijski tron, a ovo je samo jedan korak", rekao je Sep.

Leonardo Pijetraj: Nemojte postavljati Hrgoviću pitanja kada će ići u profesionace

Trenirao je Mirka Filipovića, Stjepana Božića, Marija Preskara, Dinu Mansoura, a njegovi posljednji produkti su Filip Hrgović i Hrvoje Sep. On je najbolji hrvatski boksački stručnjak Leonard Pijetraj…

"Govorio sam da je sve osim zlata neuspjeh. Tako sam i odgajao ove dečke, tako ni vas pola novinara ovdje ne bi bilo da su bile dvije bronce. To je normalno. Znam njihove kvalitete i zato govorim na taj način. Bronca možda nije veliki rezultat za naš klub, ali je veliki rezultat za ovu zemlju. Moram reći za naš klub jer imam ogromne zahtjeve i prohtjeve, a znam i Sepove kvalitete i da su nijanse odlučivale da postane prvak Europe. On će to u dogledno vrijeme odraditi", osvrnuo se Pijetraj na Sepovo zlato, a zatim je prokomentirao i Hrgovićev uspheh…

"Što se tiče Hrgovića, najjednostavnije bi bilo da vam objasnim kako on nije normalan. On može biti olimpijski pobjednik, prvak svijeta, ali i prvak na profesionalnoj razini. Međutim, ne želim staviti taj teret na njega. Nemojte mu postavljati pitanja kad će ići u profesionalce. To je sve iluzija, za njega postoji samo Svjetsko prvenstvo. Nema velikih planova, idemo korak po korak", za kraj će Pijetraj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI