Hrgović, Sep i Pijetraj napustili momčad Astana Arlans

Vijesti iz regije 30.11.2015 10:45h Autor:

Filip Hrgović

Nakon tri godine uspješne suradnje, dvojica najboljih hrvatskih boksača Filip Hrgović, Hrvoje Sep i njihov trener Leonard Pijetraj napuštaju kazahstansku momčad Astana Arlanse. Dvostruki pobjednik Svjetske boksačke serije (WSB) nije uspio sklopiti sponzorske ugovore neophodne za ambiciozni nastup u šestoj sezoni, pa u momčadi više neće biti hrvatskih, ali ni kazahstanskih reprezentativaca. Arlanse napušta i glavni trener Marat Džakijev.

"Zahvalni smo Astani na prekrasne tri sezone tijekom kojih smo postigli izvanredne rezultate, ali i stekli brojne sportske prijatelje i navijače. Kazahstan će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima, jer doprinos Arlansa našim karijerama je nemjerljiv. Žao nam je što odlazimo, no vrijeme je da se posvetimo novim izazovima i usredotočimo na pripreme za Olimpijske igre", naglasio je trener Leonard Pijetraj.

Dva hrvatska šampiona i trener BK Leonardo još nisu odlučili kojem će se natjecanju posvetiti do kolovoza 2016. i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Nekoliko WSB momčadi ponudilo je ugovore Hrgoviću i Sepu, a interes za njihove usluge pokazao je i AIBA Pro Boxing, odnosno profesionalna divizija Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA). 

" Razmatramo sve ponude i u sljedećim danima odlučit ćemo u kojem smjeru treba krenuti. Moguće je i da se odlučimo na predolimpijsku sezonu bez inozemnog angažmana",  zaključio je Pijetraj.

Hrvatski trojac triput je svojio naslov pobjednika WSB-a, od toga dvaput s Astana Arlansima. Filip i Hrvoje upravo su zahvaljujući ovogodišnjim nastupima za kazahstansku momčad osigurali plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI