Hrgović i Sinković zajedno u ringu: Zovite Hitnu!

Vijesti iz regije 24.09.2015 10:38h Autor:

Filip Hrgović i Valent Sinković

U ringu su se našli europski i svjetski prvak. Lošije je prošao svjetski prvak, ali ne zato što je on šampion sumnjive vrijednosti, već zato što boks uopće nije njegov sport. Naime, Valent Sinković svjetski je veslački prvak (u dvojcu na pariće), te se usudio ući u ring aktualnom boksačkom prvaku Europe Filipu Hrgoviću.

Valent i Filip sprijateljili su se 2010. tijekom novačenja za Hrvatsku vojsku u Požegi, a stariji brat Sinković svestran je sportaš koji želi isprobati što više sportova pa se tako okušao i u boksu kako donosi Večernji list.

"Poželio sam da mi najbolji u Europi, uskoro i najbolji na svijetu, pokaže sve udarce.", izjavio je Valent Sinković

A Filip je to učinio vrlo metodično, poput kakvog vrsnog trenera. S fokuserima na rukama objasnio je Valentu kako se izvode direkti, krošei i aperkati, kako se rade kombinacije udaraca, kako se čuva brada, kako se rade eskivaže, kako se na šakama mota bandaža…

"Ja sam njemu poklonio majicu Sinković Brothers, a on meni bandaže. Ako me na cesti netko napadne reći ću mu da pričeka časak dok ne stavim Hrgovićeve bandaže."

Nakon što je odgledao dvije runde njihova sparinga, Hrgovićev trener Leonard Pijetraj posavjetovao je Sinkoviću da se nikad ne upusti u ulični ili barski okršaj.

"Valente, imam savjet za tebe. Ako se nađeš u škakljivoj situaciji, probaj to riješiti na psihu, nemoj se tući."

Dok mu je objašnjavao boksački gard, Hrgović se našalio, što je činio i cijelo vrijeme vježbanja udaraca.

"Ovakav gard ti jamči dugo i neometano spavanje."

Nakon dvije runde treninga, uslijedile su dvije runde sparinga za vrijeme kojih se Hrgović samo branio, a jedno je vrijeme i držao ruke na leđima. Prije no što je "meč" počeo, Hrga je upozorio novinare:

"Pozovite hitnu, neka bude spremna. Pripremite boce s kisikom."

Tijekom tih šest minuta, od preko 100-tinjak Valentovih udaraca, samo je jedan pogodio cilj. Desnim direktom pogodio je Filipa u lijevi obraz.

"Kad sam ga nakon brojnih promašaja konačno pogodio nije niti trepuno. Znao sam da ću ispasti smiješan čak i kada Filip bude držao ruke iza leđa jer jako dobro eskivira i znalački čuva glavu dizanjem ramena. Osim toga, ja kao da sam imao neku blokadu. Nisam mogao prihvatiti to da udaram nekoga u glavu svom snagom čak i ako znam da ga ne mogu ozlijediti."

Nakon svega, Hrga je nastavio sparirati srpskim boksačima u funkciji pripremanja za skoro Svjetsko prvenstvo i opet je u šali dobacio.

"Nadam se da me veslač Valent nakon ovoga na parkingu neće dočekati s veslom u ruci."

Neće, jer Valent mu sprema "uzvrat" u veslačkom čamcu.

"Spremam mu kupanje jer još nitko tko je prvi put ušao u čamac nije u njemu ostao jer je čamac odveć uzak i nestabilan. Doduše, malo ću ga najprije provesti u dvojcu pa ću ga onda onda ostaviti samog u čamcu.", stoji u priči Večernjeg lista.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI