Hrgović i Sep prvaci Hrvatske, Antiću srebro

Vijesti iz regije 12.05.2014 10:08h Autor:

Filip Hrgović

Boksači zagrebačkog BK Leonardo ponovno su zablistali, ovaj put na nacionalnoj sceni. Na 24. pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u splitskim Gripama BK Leonardo osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, te u neslužbenom redoslijedu ponovno postao najbolji hrvatski boksački klub.

Naslove hrvatskog prvaka obranili su superteškaš Filip Hrgović i poluteškaš Hrvoje Sep, dok je mladi velteraš Franko Antić nakon dvogodišnje stanke zbog ozljede osvojio drugo mjesto, izgubivši u finalu od Mate Rudana iz BK Pit Bull. Spomenuti je dvojac proglašen najborbenijim parom hrvatskog prvenstva.

Naglasimo i to da je Filip Hrgović prekidom pobijedio svu trojicu suparnika na turniru, pa je stoga proglašen najboljim boksačem prvenstva.

"Čestitam HBS-u i Splićanima na odličnoj organizaciji prvenstva, a posebice na sjajnoj atmosferi i brojnoj publici koja je pokazala da poznaje i voli boks. Zahvaljujući podršci domaćih navijača Filip, Hrvoje i Franko osjećali su se kao kod kuće i uvijek će rado ponovno doći u Split. BK Leonardo ponovno je dokazao da je perjanica hrvatskog boksa, drago mi je da sve više klubova slijedi naš primjer", rekao je trener trojice laureata Leonard Pijetraj.

REZULTATI FINALA

-56kg    Ante Jozipović (Kralj Tomislav) – Mirsad Ahmeti (Pula) 1-2
-60kg    Stipan Prtenjača (Sesvete) – Matteo Komadina (Delnice) 3-0
-64kg    Ivan Njegač (Velika Gorica) – Mislav Berc (Petar Zrinski) 3-0
-69kg    Mate Rudan (Pit Bull) – FRANKO ANTIĆ (Leonardo) 3-0
-75kg    Marko Opšivač (Rovinj) – Josip Žižić (Sinj) 0-3  
-81kg    HRVOJE SEP (Leonardo) – Damir Plantić (Sesvete) 3-0  
-91kg    Marko Čalić (Pula) – Alen Babić (Sesvete) 3-0  
+91kg    FILIP HRGOVIĆ (Leonardo) – Ivan Andrašić (Borovo) 3-0TKO

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI