Hrgović i Sep donijeli pobjedu svojim Arlansima u Meksiku

Vijesti iz regije 13.04.2013 09:21h Autor:

Filip Hrgović (screenshot)

Hrvatski dvojac donio je presudne bodove za ukupnu pobjedu njihove momčadi Astana Arlansa protiv domaćih Mexico Guerrerosa 3-2 u prvom polufinalnom meču WSB-a. Kazahstanska momčad tako se i prije uzvratnog polufinalnog susreta, u subotu (20. travnja) u Almatiju, može početi pripremati za veliki finale WSB-a 10. i 11. svibnja u Astani.

Najbolji hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep (ukupni učinak u WSB-u 12-5) boksao je protiv Meksikanca Isaaca Munoza (5-2) i pobijedio ga odlukom bodovnih sudaca 2-1 (49-46, 47-48, 49-46), dok je teškaš Filip Hrgović (15-3) bio još uvjerljiviji protiv Portorikanca Gerarda Miguela Bisbala (5-2), inače brončanog s Panameričkih igara, 3-0 (49-45, 49-46, 49-46).

"Lijepo vrijeme, lijepe žene i lijepe pobjede! Po tome ćemo zauvijek pamtiti Meksiko! Moram priznati da sam strahovao uoči dvoboja u Ciudad Mexicu, ali ne zbog snage suparnika, već zbog nadmorske visine od 2240 metara na koju Hrvoje i Filip nisu navikli. Imali smo problema s adaptacijom na rjeđi zrak, ali rekao sam svojim boksačima da se u ovakvim uvjetima prepoznaju šampioni. U ringu su obojica bili izvanredni i zahvaljujući njima Astana Arlansi obavili su više od polovice posla u polufinalu" – rekao je trener Leonard Pijetraj, koji je kao i dosad u WSB-u vodio mečeve svojih boksača u Ciudad Mexicu.

Ono po čemu će Hrgović, Sep, ali i Pijetraj zauvijek pamtiti gostovanje u Meksiku je činjenica da se boksalo na otvorenom, pred tisućama navijača na glavnom gradskom trgu El Zocalu. Nastupati u takvom ozračju, pa još ktome s uspjehom, užitak je za svakog sportaša.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI