Hrgović i Pijetraj dobitnici državne nagrade Franjo Bučar!

Vijesti iz regije 26.11.2015 10:14h Autor:

Filip Hrgović i Leonardo Pijetraj

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta uručene su najviše državne nagrade na području sporta koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj.

Nagrada je nazvana po ocu hrvatskog olimpizma Franji Bučaru, a dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće.

Među 12 dobitnika godišnjih nagrada za 2015. su troje predstavnik borilačkih sportiva, a to su amaterski boksački europski prvak Filip Hrgović, njegov trener Leonard Pijetraj te karatistica Maša Martinović. Godišnje nagrade još su osvojili Jurica Gizdić, Vladimir Janković, Kristijan Vincetić, Frano Vićan, Ivo Karlović, Damir Erceg, Damir Martin,  Ronald Lopatny i Gimnastičko društvo „Osijek-Žito“.

Nagradu za životno djelo 2015. godine dobili su: posthumno Gojko Arneri te Đurđica Bjedov Gabrilo i Janko Goleš.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su, osim povelja i zlatnih medalja s likom Franje Bučara, i novčani iznos od 50.000 kuna neto, dok su dobitnici godišnjih nagrada, uz povelje i medalje, nagrađeni i novčanim iznosom od 20.000 kuna neto.

Nagrade su uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i predsjednik Odbora Igor Jukić, a u ime nagrađenih zahvalio je Janko Goleš koji je istaknuo značaj sporta za naše društvo i apelirao na nadležne da u proračunu osiguraju više sredstava za financiranje sporta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI