"Hrabro scrce" Blažičević: Izdržao do kraja meča s lomom ruke, nosa, jagodične kosti…(FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.06.2014 11:48h Autor:

Photo Fight Site

FFC 13 u Zadru, kojim je Final Fight Championship zaključio polusezonu, nam je donio velik broj vrhunskih dvoboja što u MMA, što u KB konkurenciji. Sjajni mečevi su nažalost rezultirali i velikim brojem ozljeda u ringu pa su doktori i "cutmeni" ovaj put imali pune ruke posla.

Posebno "krvavo" bilo je u dvoboju Matije Blažičevića i Darka Banovića u MMA kategoriji do 66 kilograma. Iako je Zagrepčanin odlično krenuo u meč, jedan dobar pogodak u Banovićevu glavu značio je i lom šake. Od tuda su njegova kola krenula nizbrdo. Bečanin je iskoristio Blažičevićevu ozljedu te je do kraja dvoboja dominirao na nogama i na parteru. Sve je rezultiralo s lomom nosa, jagodične kosti i šavovima na četiri mjesta po licu. No, hrabri član Black Dragon Alliancea je pokazao nevjerojatnu srčanost i hrabrost te je izdržao do kraja – punih 15 minuta. Pobjeda je zasluženo otišla Banoviću, ali je Blažičević sebi i svima koji su meč pratili dokazao o kakvom se ratniku radi.

Drugo jutro je tek pokazalo razmjere njegove ozlijede. Ruka će morati na operaciju, a Matiji slijedi duži oporavak. U izjavi na svom službenom FB profilu se obratio navijačima kojih od ovog meča sigurno ima još više…

"Draga nacijo evo da vam se moja ranjena malenkost obrati. Poražen sam sudačkom odlukom. Sve je u 1. rundi krenulo prema planu, uhvatio sam dobar ritam. U navedenoj rundi sam slomio desnu, moju dominantnu ruku s velikim pomaknućem, no nastavio sam borbu dalje. Sve je krenulo nizbrdo jer sam ostajao bez snage doslovce iz sekunde u sekundu. Na pitanje zasto nisam odustao, odgovorio sam da me samo tenk može spriječiti kada sam u ringu", pojasnio je Blažičević.

Hrabrost, nažalost, ima i posljedica…

"Pretrpio sam dosta veliku štetu. Protivniku čestitam na zasluženoj pobjedi. Ovim putem se želim zahvaliti svojem teamu Black Dragon akademiji, Krešimiru Merčepu, Fedoru Kulušiću na izdvojenom vremenu oko priprema, Croatian Combat Akademiji na dopuštenju korištenja prostora za navedeno, kolegama s odjela i naravno mojim roditeljima i djevojci koji sve to trpe. Te Marku Petraku i organizaciji FFC koji su mi dali priliku. Sada ću morati na manji operativni zahvat da saniram ozljedu i nadam se da se vidimo opet krajem godine", zaključio je Blažičević kojem je ovo nakon dva slavlja u FFC-u, bio prvi poraz.

Banović je u prvom dvoboju poražen od "Croate" Barrija, a sada je popravio "score" na 1-1 u FFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI