Hoće li Tyrone Spong održati riječ i pozvati Peraka da mu bude prvi MMA protivnik?

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.09.2012 04:17h Autor:

Tyrone Spong i Maro Perak

Jedan od najboljih kick boksača današnjice u teškoj kategoriji, Tyrone Spong, ove će jeseni odraditi svoj prvi meč po MMA pravilima u karijeri, nakon što je interes za malim rukavicama iskazivao u više navrata posljednjih nekoliko godina.

Trenutno se još uvijek ne zna tko bi mu trebao biti protivnik u debitantskom meču koji će se održati krajem studenog na priredbi Titan FC organizacije, najvjerojatnije u Kansas Cityju, a nema čak ni nikakvih nagađanja o potencijalnim protivnicima.

Nešto bolji pratitelji hrvatske MMA scene, koji uz to imaju i dobru memoriju, prisjetili su se jedne scene koja se dogodila prije čak pet godina, a vezana je upravo uz Sponga, koji je na svom posljednjem nastupu po K-1 pravilima bez problema svladao legendarnog Petera Aertsa u Bruxellesu.

Naime, Maro Perak u studenom 2007. godine nastupio je u Sloveniji gdje je tehničkim nokautom u prvoj rundi svladao Rodneyja Faverusa, koji se danas koristi prezimenom Glunder zbog obiteljskih nesuglasica. No, ono najzanimljivije dogodilo se odmah nakon završetka meča.

U ring je ušao Tyrone Spong, zamolio za mikrofon te je javno izazvao Maru na meč po pravilima njegove discipline, dakle MMA, a Dubrovčanin je sa zadovoljstvom izazov prihvatio i poručio mu da će ga završiti brže nego što je Glundera. Spong se na to samo nasmijao, a godine su nakon toga prolazile i sve je već dobrano prekrila prašina.

Prašina se nije "micala" sve do ovog tjedna kada je napokon najavljen dolazak Sponga u MMA vode. Bilo bi vrlo zanimljivo kad bi se Spong prisjetio svojih riječi otprije gotovo pet godina i kada bi zaista odradio meč protiv jednog od najboljih hrvatskih MMA boraca, iako doduše nisu u istoj kategoriji. Maro je sada teškaš, dok se Spong planira natjecati u poluteškoj, no zasigurno bi se mogao dogovoriti catchweight s obzirom na to da je čak i Spong priznao da mu nije najdraže što će morati skidati kilažu.

Podsjetili smo Maru, koji se trenutno bavi pripremama za nastup u Abu Dhabiju protiv također vrlo kvalitetnog kick boksača u MMA svijetu Konstantina Gluhova, na izazov Sponga otprije par godina te ga zamolili za kratki komentar.

"Ne mogu trenutno reći ništa previše o Spongu sve dok ne vidim kakav će biti u prvom meču. Poštujem sve što je postigao u kick boksu, ali ring i kavez su dva totalno različita svijeta. Spong u ovoj fazi ne bi izdržao protiv nekoga tko je vrhunski hrvač i radi hrvanje uz ogradu“, rekao je Perak za Fight Site i time natuknuo kako smatra da se Spong ne bi najbolje proveo kad bi zaista došlo do njihovog okršaja.
 

Zoran Zdelar
[email protected]

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI