Helena Jurišić nakon osvajanja svjetskog zlata: “Želim nastupiti na Olimpijskim igrama!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.05.2018 19:43h Autor:

Helena Jurišić

Nakon osvajanja svjetskog muay thai zlata, prije tjedan dana u Meksiku, Helena Jurišić motivirana je za krenuti po nove uspjehe, s krajnjim ciljem odlaska na Olimpijske igre.

Opaka spličanka svjetsko muay thai zlato dodala je europskom, a osim toga ima i europskog te svjetsko WAKO zlato u kickboxingu. Time je svakako spojila četiri titule koje su joj bile cilj, no motiva za nastavak nizanja uspjeha joj ne nedostaje.

“Moj kratkoročni plan je obrana europske kickboxing titule treći put u nizu, dok je dugoročni plan nastup na Olimpijskim igrama”, rekla je Helena za Dalmacija News. Pretpostavlja se kako na olimpijske igre namjerava kao boksačica, budući da kickboxinga nema u programu najprestižnijeg sportskog natjecanja na svijetu. No, ona to svakako može, uz svoje radne navike te uvjete koje joj pruža njen klub, KBK Mornar.

Novinare spomenutog portala zanimalo je kako se jedna žena snalazi u ringu, odnosno u sportu koji je tradicionalno više muški sport. Ona to tako ne smatra, a i dodala je kako je izuzetno bitan balans, koji ona kvalitetno drži.

“Danas u svijetu, a pogotovo u Americi, žene su popularnije od muških boraca te zarađuju velike novce od borbi, ali također i snimanja reklama, odnosno spotova. Moj je stav da žena u ringu mora biti pravi fighter, dok u privatnom životu ne smije zaboraviti biti žena i dama”, objasnila je.

Heleni je 26 godina i svakako bi najbolji nastupi i rezultati tek trebali biti ispred nje, a nakon svega što je već do sada postigla, možemo samo zaključiti da ima talenta za velike stvari. Treba samo nastaviti raditi predano i kvalitetno kao do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI