Helena Jurišić i Luka Tomić uzeli zlato, srebro za Šimića, Drlju, Miškovića, Deskaja, Znaor i Verunicu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.10.2016 18:21h Autor:

Luka Tomić

Hrvatska kickboxing reprezentacija došla je do dvije zlatne, čak šest srebrnih te sedam brončanih medalja na europskom WAKO prvenstvu u Mariboru. Na najviše postolje popeli su se Luka Tomić i Helena Jurišić.

Helena Jurišić zapravo je imala najlakši put do zlata, budući da su za njenu kategoriju, low kick do 70 kilograma, bile prijavljene samo tri djevojke. Spličanka koja je nedavno uspješno debitirala u Bellatoru je do pobjede došla podijeljenom odlukom protiv Eline Gismeeve iz Rusije.

Puno teži i trnovitiji put imao je pravi hrvatski junak ovog natjecanja, Luka Tomić. Nakon tri ranije teško izborene pobjede, Tomić je u finalu low kicka do 71 kilogram protiv sebe imao Lukasza Kaczmarczyka, kojeg je savladao odlukom sudaca, a presudila je inicijativa hrvatskog borca do samog kraja meča.

Nažalost, čak šestero njihovih reprezentativnih kolega je poraženo u polufinalu. Najviše će razočarani vjerojatno biti Ante Verunica i Luka Šimić, koji su u Maribor otišli sa šampionskim ambicijama, no srebrna medalja je također sjajan uspjeh. Medaljom jednakog sjaja okitili su se još Jure Drlje, Boris Mišković, Ana Znaor i Muhamet Deskaj.

Osim njih, čak sedam je hrvatskih boraca još došlo do brončane medalje, što cijelu ekspediciju dovodi na 15 odličja. Porazima u polufinalu su se broncom okitili Gracia Marić, Vilson Demaj, Mirsad Denjalić, Toni Milanović, Tomislav Čikotić, Ana Filipović, Ana Bajić.

Čestitamo svim hrvatskim borcima i borkinjama!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI