Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
HBS se ogradio od meča Pupek vs Hamilcaro: To su nepoćudna i nepodobna događanja! | Fight Site

HBS se ogradio od meča Pupek vs Hamilcaro: To su nepoćudna i nepodobna događanja!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.02.2017 18:13h Autor:

Hamilcaro vs. Pupek

Hrvatski boksački savez oglasio se priopćenjem na temu prošlog vikenda održanog meča između Luke Pupeka i Jeana Michela Hamilcara. Oni su se u potpunosti ogradili od istog, a događanja oko njega nazvali su nepoćudnim i nepodobnim. Uz to su dodali kako Pupek uopće nije među njihovih 800 registriranih članova.

Krovna organizacija hrvatskog boksa nije imala nikakve veze s organizacijom spomenutog meča, no dosta komentara išlo je na njihovu adresu, kao što se tražilo i njihovo mišljenje. Nakon izjava nekoliko članova vodstva saveza, isti se napokon oglasio i službenim priopćenjem. Iz njega je lako zaključiti kakav je njihov stav prema meču za kojeg, podsjećamo, 80% čitatelja Fight Sitea smatra kako je namješten. Priopćenje donosimo u cijelosti.

“Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj napominje da podržava sve afirmativne boksačke priredbe, ali se ujedno želimo ograditi od nepoćudnih i nepodobnih događanja, koje su među ostalim obilježile subotnju priredbu Boxing Explosion održanu u hotelu Westin u Zagrebu te emitiranu uživo u programu Hrvatske radio-televizije.

Hrvatski boksački savez sa svim svojim članicama i članovima zalaže se za poštovanje regulativa te doprinosa sportu uopće, kako u Hrvatskoj tako i van njenih granica.

Navedena profesionalna boksačka priredba i sve što se na njoj dešavalo nema nikakve veze sa našim sustavom natjecanja te našim nacionalnim Savezom, koji u posljednjih par godina bilježi povijesne uspjehe. Naši sportaši nastupaju i osvajaju medalje na Olimpijskim igrama i Europskim prvenstvima (Olimpijska bronca i tri Aktualna Europska prvaka u boksu Hrgović – senior, Biletić – Junior, Hlača –kadet).

Napomenut ćemo kako je lani odlukom Svjetske boksačke Asocijacije AIBA-e, omogućeno da se čak i profesionalni boksači mogu boriti pod našom paskom. Ali, mladi gospodin Pupek nije među 800 registriranih boksača i boksačica pri našem Savezu, niti je organizator te priredbe Harry Gorian povezan na bilo koji način sa našim savezom.

Također, željeli bismo čestitati HRT-u što je ponovno počeo u kvalitetnim terminima prenositi uživo boks mečeve te vjerujemo kako će i boksači pod paskom Hrvatskog boksačkog saveza dobiti priliku pokazati svoju svjetsku klasu uživo u programu Hrvatske radio-televizije, kroz niz naših projekata, od Regionalne lige, Svjetske boksačke lige te Europskih i Svjetskih prvenstava.

Ujedno pozivamo sve medije da podrže naše sportaše, koji vrijedno i mukotrpno treniraju i nastupaju po svjetskim ringovima, da ih maksimalno podrže.

Tako se na kraju i zahvaljujemo medijima koji su u isto vrijeme podržali kolo 1. Hrvatske boksačke lige te finale boksačke Premier lige u kojoj je slavio Slavonija tim, a koja se odvila pred blizu 500 gledatelja u Sesvetama protekle subote”.

Podosta se bure podiglo oko meča mladog boksača, no naravno da bi svima bilo najdraže da za to nema povoda. Ipak, cijela situacija ne može ostaviti ravnodušnim nikoga u Hrvatskoj tko voli boks i tko cijeni cijelu borilačku scenu. U ring se uvijek ulazilo ostaviti srce i pokazati kako si bolji od svog protivnika te su mnogi u ringu pronašli bijeg s ulice. No, kada se u tom ringu počnu odvijati stvari karakteristične za ulicu, ne može se ostati ravnodušan na cijelu situaciju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI