HBS pokrenuo stegovni postupak protiv Hrgovića: “Ovo nije prvi put da se nasilnički ponaša”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.08.2018 15:26h Autor:

Filip Hrgović

Hrvatski boksački savez (HBS) nije htio ostati tek na najavama da našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića očekuju daljnje sankcije s obzirom na incident koji se prije nekoliko tjedana dogodio u prostorijama Saveza, a u kojem je Hrgović napao tajnika Marka Marovića.

Ovih dana je HBS pokrenuo  stegovni postupa protiv Hrgovićazbog nesportskog ponašanja, vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba HBS-a 15. i 16. lipnja 2018. godine. O tome da se Savez odlučio na pravne poteze, javnost je izvijestio predsjednik HBS-a Bono Bošnjak u pismu medijima.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Ti i takvi opetovani postupci te nasilničko ponašanje Filipa Hrgovića za svaku su osudu. Ističem, kao što smo već i ranije navodili, ovo nije prvi puta da on prijeti. Tako je i prije mog mandata, prijetio ranijem Predsjedniku saveza Anti Vičeviću, članovima Izvršnog odbora te Glavnom tajniku. A i prije je zbog svog nezadovoljstva, donesenim službenim odlukama uništavao imovinu i na natjecanjima Svjetske asocijacije AIBA-e u inozemstvu.

“Korijen ovog posljednjeg nasilničkog događaja Hrgovića je u njegovom privatnom sukobu sa bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem, s kojim, prema dostupnim mi informacijama, ima još važeći građanski ugovor sa velikim financijskim penalima za raskid, a zbog kojeg se sukob prelio na Savez. Hrgović inzistira da mu se dodijeli pola plaće Leonarda Pijetraja, koju Izbornik dobiva na osnovu rezultata, Olimpijske bronce iz Rio de Janeira.”

“Glede dosadašnje financijske i moralne podrške Hrgoviću, Hrvatski boksački savez, istome je uvijek izlazio u susret i pružao i više od maksimalnog, kako bismo mu omogućili lakše bavljenje sportom iako neki to zaboravljaju. Kroz Hrvatski boksački savez, Hrvatski olimpijski odbor i Zagrebački boksački savez samo posljednjih godina, utrošeno je više stotina tisuća kuna samo na Filipa Hrgovića, a čak je i pokrenuta i refundacija preko Saveza i Olimpijskog programa, posljednje avionske karte za američki Miami, gdje se on trenutno nalazi”.”

“Obzirom na ustroj Hrvatskog boksačkog saveza, pravilnike kao i normalne uzuse ponašanja, koji Filip Hrgović omalovažava i opetovano krši, osjetio sam potrebu izvijestiti javnost da je službeni postupak započeo, a pravorijek će dati Stegovno vijeće sa Stegovnim sucem na čelu. Na kraju, što se mene osobno tiče, njegov bivši trener Leonardo Pijetraj od kojeg traži pola plaće, može mu dati cijelu plaću. A kad vidim sve to, zapitam se kako bi izgledao Hrvatski sport da se jedan posto hrvatskih sportaša ponaša kao on”, zaključuje Bošnjak u pismu.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI