Haye prihvatio Hrgovićevu ispriku zbog razbijene arkade

Vijesti iz regije 23.09.2013 09:21h Autor:

Hrgović i Haye

Svjetskom boksačkom scenom poput munje se proširila vijest da je David Haye bio primoran otkazati svoj skorašnji nastup protiv Tysona Furyja zbog razbijene arkade, a tu mu je ozljedu nanio hrvatski boksač Filip Hrgović.

O svemu se oglasio i Hrgovićev trener Leonard Pijetraj.

"Dvotjedni treninzi najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića u Londonu završili težom ozljedom njegova sparing-partnera Davida Hayea, zbog koje je poznati engleski teškaš bio prisiljen otkazati meč protiv sunarodnjaka Tysona Furyja 28. rujna.

Ozljeda se dogodila u 2. rundi posljednjeg sparinga Filipa i Davida, u petak oko 23 sata navečer. Hrgović je desnim direktom pogodio suparnika u lijevu arkadu koja je odmah počela krvariti. Haye je morao potražiti liječničku pomoć, a ozljeda je na kraju sanirana šivanjem sa šest šavova u bolnici St. Thomas.

Hrgović i njegov trener Leonard Pijetraj odmah su se ispričali Davidu, koji je ispriku prihvatio, rekavši kako se radilo o čistom udarcu, te kako takve ozljede nisu rijetkost na sparinzima. Nažalost, britanski je teškaš u subotu prije podne morao otkazati subotnju borbu protiv Furyja.

Naglasimo još da se 21-godišnji Hrgović tijekom dva tjedna londonski sparinga ravnopravno nosio ne samo s Hayeom, nego i ostalim poznatim teškašima koji su mu pomagali u pripremama Deontayem Wilderom, Mariuszom Wachom i Richardom Towersom. Uspješni treninzi na britanskom otoku ohrabruju uoči Hrgovićeva nastupa na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u kazahstanskom gradu Almatiju (od 11. do 27. listopada)", stoji u Pijetrajovoj objavi za medije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI