Habazin još jednom napada svjetsku titulu u boksu

Vijesti iz regije 28.01.2014 09:10h Autor:

Habazin i Mavrović

Najbolja hrvatska profesionalna boksačica Ivana Habazin (24g, 12-1-0) u subotu 22. ožujka ponovno će se boriti za naslov svjetske profesionalne boksačke prvakinje.

Točno godinu dana nakon što je u Berlinu izgubila borbu za IBF-ov svjetski naslov u velter kategoriji od Srpkinje Eve Halaši, mlada će Zagrepčanka boksati za istu titulu u belgijskom gradu Herstalu.

Ivanina će suparnica biti bivša europska prvakinja Sabrina Giuliani (29g, 12-1-0) iz Belgije.  Poraz se 29-godišnjoj Sabrini dogodio u posljednjem nastupu u studenome 2013. u Ženevi, kad je izgubila europsku titulu u velter kategoriji

"Intenzivno se pripremamo za meč u Belgiji još od početka prosinca i ovaj put vodimo računa i o najmanjim sitnicama. Jasno je da Ivana teško može bodovno pobijediti belgijsku suparnicu pred njenim navijačima, stoga ćemo tražiti pobjedu nokautom. Uvjeren sam da Ivana to može postići jer danas je kudikamo zrelija i iskusnija nego prošlog ožujka i borbe protiv Eve Halaši", rekao je Ivanin dugogodišnji trener Vlado Božić.

Nakon prvog profesionalnog neuspjeha (22. ožujka 2013. u Berlinu), bodovnog poraza u 10 rundi u meču za IBF titulu, Ivana Habazin postigla je dvije uvjerljive pobjede protiv bugarskih boksačica Georgijeve i Goranove.

"Izvukla sam mnoge pouke iz dvoboja protiv Eve Halaši i uvjerena sam da neću ponoviti berlinske pogreške. Moj trener Vlado Božić osmislio je najbolje pripreme dosad, ništa nismo prepustili slučaju i sigurna sam da ću 20. ožujka u Herstalu biti spremnija no ikad u karijeri", izjavila je Ivana koja je odnedavno prva i na ljestvici izazivačica na EBU-ovoj listi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI