Granić nastavlja karijeru kao profesionalni boksač

Vijesti iz regije 02.06.2014 16:11h Autor:

Josip Granić

Mladi Jokerov boksač Josip Granić potpisao je profesionalni ugovor s najboljim talijanskim promoterom Salvatoreom Cherchijem.

Višestruki kadetski i juniorski prvak Hrvatske i 5. mjesto s pretposljednjeg Svjetskog juniorskog prvenstva u Armeniji odlučio je svoju boksačku karijeru nastaviti u svijetu profesionalnog boksa. Ugovor je potpisan na tri godine, a Salvatore Cherchi i njegova promoterska kuća OPI 2000 obvezali su se na šest borbi godišnje. Josipa Granića prvi profesionalni meč očekuje 20. ili 26. srpnja u Italiji.

"Od svojih prvih susreta s boksom, svijet profesionalnog boksa oduvijek me privlačio. Nakon razgovora sa svojim trenerima Ivanom Duvančićem i Ivicom Čukušićem odlučili smo pokušati i potpisali smo ugovor sa Salvatorem Cherchijem. Prošli tjedan sam bio u Milanu, napravio par treninga i dogovorili prvi nastup oko 20. srpnja. Mislim da mi promoter Cherchi može puno pomoći, čovjek ima bogato iskustvo i jedan je od najcjenjenijih svjetskih promotera."

"Nadam se da kroz dvije do tri godine kvalitetnog rada mogu ući u sam vrh teške kategorije. Dogovorili smo se da pripreme obavljam u svom matičnom klubu Joker, a na završne sparinge bih odlazio u Ameriku i Englesku. Trenutno je superteška kategorija u maloj krizi zahvaljujući apsolutnoj dominaciji Vladimira Klička, mislim da nas odlaskom Vladimira u mirovinu kroz dvije do tri godine očekuje nova sjajna generacija teškaša predvođena Deontayom Wilderom, olimpijskim pobjednikom Anthonyjem Joshuom, Tysonom Furyjem, našim Filipom Hrgovićem. Nadam se da ću uz kvalitetan rad i teške treninge i ja pronaći svoje mjesto među njima", rekao je Granić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI