Goran Reljić postao BKB prvak, Gluhak odradio neodlučenu borbu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.09.2017 11:02h Autor:

Goran Reljić i Ivan Gluhak

Dva hrvatska borca jučer su nastupila u Liverpoolu na sedmom eventu BKB promocije boksa bez rukavica. Goran Reljić je uvjerljivo došao do pobjede kojom je postao prvak poluteške kategorije, dok je Gluhakova borba, nakon pravog rata, završila bez pobjednika.

Reljić je sve iznenadio samom objavom da će se boriti na ovom eventima, posebno zbog toga što je poznat kao MMA borac koji nikada nije volio ulaziti u neke otvorene boksačke izmjene. No, čini se da se to promijenilo, budući da se Goran u Liverpoolu predstavio u fenomenalnoj maniri te je dominantnim nastupom kroz pet rundi došao do naslova BKB prvaka poluteške kategorije.

Prema statisticu koju je objavio BKB, Reljić je svog protivnika, Rickya Neldera, pogodio s 39 čistih udaraca, dok ih je primio 17, a posebno je uvjerljiv bio u trećoj rundi. Tamo je rezultat u udarcima bio 14:2 za zadarskog borca, koji je zadovoljan kako je odradio novi ispit u svojoj karijeri. Hrvatska sada ima dva BKB prvaka, budući da je Marko Martinjak i dalje prvak lakoteške kategorije, unatoč spominjanom umirovljenju iz sporta.

Ivan Gluhak je nastupio u drugoj borbi programa, a njegov je protivnik bio James Higgy. Kroz tri runde pravog rata, Gluhak je prema statistici više pogađao, no dojam britanskih sudaca bio je kako su udarci njegovog protivnika bili efektniji. Sva tri suca su ovu borbu vidjeli bez pobjednika, odnosno presudili su je neriješeno, ali hrvatski borac je dobio velike ovacije i poštovanje, kako od publike, tako i od organizatora.

BKB uskoro nastavlja s eventom u Coventryu, a gotovo je sigurno kako će popis borbi ponovno na sebi imati pokoje hrvatsko borilačko ime.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI