Goran Reljić i Marko Martinjak došli do novih “bareknuckle” pobjeda

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.03.2018 10:50h Autor:

Marko Martinjak

Jako lijepe vijesti dolaze iz Liverpoola, gdje je sinoć održan novi BKB event, boksa bez rukavica, uz nastup dva hrvatska borca. Zapravo, nastup dva prvaka ove promocije, koji su upisali nove pobjede. U pitanju su Marko Martinjak i Goran Reljić.

Njih dvojica nastupili su na eventu gdje je ukupno bilo 12 borbi, a prvi je na red došao Reljić, inače prvak ove promocije u poluteškoj kategoriji. On je obranu naslova imao protiv Kevina Thompsona i bio je to šesti meč po redu na priredbi. Thompson je inače bio zamjenski protivnik, budući da se Reljić prvobitno trebao boriti protiv MMA ikone, Phila Baronia. Thompson je inače 36-godišnji britanski MMA borac, koji je došao s namjerom pružiti meč pun akcije.

Ipak, Goran je bio onaj koji je preuzeo kontrolu sredine, s ciljem držanja ritma. Ipak, Thompson je bio onaj čiji su udarci prvi pogađali, no Goran je na iste upisivao sjajne kontre. Tako je došao onaj koji u prvoj rundi prvi put Britanca šalje na pod. Bila je to situacija gdje je Goran bio uzdrman od udarca, no uspio je odmah vratiti strašnim krošeom. U drugoj rundi je Zadranin promijenio taktiku te jako dobro radi direktima, kojima vrlo brzo uzrokuje krvarenje kod svog protivnika. Pred kraj runde Goran je ponovno ugrožen, ali opet se vraća serijom udaraca, koja traje do kraja runde. U trenucima kada su borci trebali ući u treću rundu, meč je prekinut zbog obilnog krvarenja iz nosa Thompsona, kojeg liječnici nisu uspjeli zaustaviti. Goran je tako obranio titulu prvaka.

Marko Martinjak je nastupio u 11. borbi večeri, a prvak lakoteške kategorije ovog puta nije imao obranu nego je nastupio u teškoj kategoriji protiv profesionalnog boksača Travisa Dickinsona. Kako Britanci prenose, ovo je bio najbolji meč večeri, gdje je Martinjaku čak dva puta brojano u prvoj rundi, no unatoč tome se vraćao i napravio pravi nered na licu svog protivnika. Posebno je loše izgledalo oko, koje je Martinjak zatvorio Dickinsonu još u prvoj rundi. Budući da je počelo otjecati nevjerojatnom brzinom, meč je prekinut nakon pola minute drugi runde, za novu pobjedu Martinjaka, jedne od najvećih zvijezda ove promocije.

Publika u Liverpoolu mogla je biti zadovoljna, a novi nastupi naših boraca mogli bi biti viđeni već na idućem eventu ove promocije, koji se održava u svibnju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI