Gluhak pred povratak ‘bacio oko’ na FFC-ov pojas: “Prijatelju Soldiću bih pružio najteži meč u karijeri”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.01.2017 16:47h Autor:

Ivan Gluhak

Ivan Gluhak trebao bi se vratiti borbama na Oaza Fight Night priredbi koja će se održati 26. veljače u Ljubljani. Kažemo ‘trebao’ jer se bivši FFC-ov izazivač još uvijek nalazi u situaciji bez protivnika.

“Teško mi je naći protivnika i ne znam što će biti s tim. Oni kojima se ponudi meč traže previše novca za borbu sa mnom, a to su iznosi koje organizator ne može pokriti”, otkrio nam je Ivan probleme koji su nastali pa kasnije nadodao da bi mu protivnik mogao biti Borče Talevski, talentirani Makedonac koji je prošlog vikenda na Munja Fighting Championship priredbi svladao hrvatskog veterana Ivicu Truščeka.

“Bravehearta” nismo gledali od ožujka prošle godine kada ga je na putu do FFC-ove titule zaustavio Mađar Laszlo Senyei. Iako se naokolo pričalo da bi to mogao biti posljednji nastup za hrvatskog borca, on nam je te glasine opovrgnuo u ovom razgovoru.

“To su drugi pričali. Ja uopće nisam rekao da odustajem od ovog sporta već sam jednostavno trebao godinu dana da riješim stambeno pitanje, pobrinem se za prinovu, uredim stan i podignem firmu od koje živim na noge. Zbog svega navedenog se nisam mogao u potpunosti posvetiti sportu te nisam htio takav raditi mečeve. Bez treninga sam bio nekih 10 mjeseci, no sad je sve na svom mjestu i ponovno svakodnevno treniram.”

FFC-ov pojas je i dalje u Gluhakovim planovima…

“Mislim da bih pobjedom u sljedećem meču mogao dobiti novu priliku. Otkad nema Senyeija i mene stvari su promijenile. Mislim da sam ja tu najjači u velteru i da sam zaslužio borbu za pojas.”

Promjene o kojima Gluhak priča odnose se na tron velter kategorije gdje se sada nalazi Roberto Soldić.

“Smatram da se Soldić još nikad nije borio s borcem kao što sam ja. Ja mu ne bih nikako odgovarao. Mi smo prijatelji i kolege. Nismo nikad zajedno trenirali, ali smo zato puno puta skupa popili piće. Da se borba organizira, mi bismo se borili pa nakon nje opet otišli na piće. Mislim da bi mu meč sa mnom bio najteži koji je radio u karijeri.”

Za razliku od posljednjeg dvoboja s mađarskim borcem, ovaj će se odviti u srednjoj kategoriji, a Ivan nam je i objasnio zašto.

“Ne isplati mi se spuštati jer sam trenutno na 90 kilograma u treningu, a za te malo lakše borbe mi se ni financijski ne isplati posvetiti skidanju kila. Prehrana i sve što ide uz to dosta košta…”

Obitelj Gluhak je odnedavno postala i bogatija za jednog člana, a samim time je porasla i motivacija za borca koji ističe kako je sada ozbiljniji i discipliniraniji.

“Motivacija je sada veća. Ozbiljniji sam i discipliniraniji. Sad više nema zezanja nakon treninga. Želim svo vrijeme na treningu što kvalitetnije iskoristiti. Prije baš i nije bilo tako, no sada imam bebu i to mi je samo dodatni poticaj. Poticaj vidim i u tome što mi ljudi govore da sam star. Ja živim sportskim životom i ne vidim zašto se ovako zdrav ne bih borio do 37-38 godine”, zaključio je Gluhak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI