Franci Grajš fantastičnim nokautom osvojio Enfusion turnir i 30 tisuća dolara!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.12.2012 09:40h Autor:

Franci Grajš (foto: Matjaž Knuplež/Fighter.si)

K-1 spektakl koji je u nedjelju navečer održan u Ljubljani bit će priredba koju slovenski borac Franci Grajš nikad neće zaboraviti. Nakon teške polufinalne borbe protiv Parparyana uspio je u finalu u prvoj rundi brutalno nokautirati Amerikanca Andrewa Tatea i tako potpuno zasluženo osvojiti titulu pobjednika.

Vrlo zanimljiva priredba nažalost nije privukla previše gledatelja u dvoranu Tivoli, velika većina sjedala ostala je prazna. Otprilike 700 gledatelja pratilo je uživo priredbu koja će biti emitirana u čak 60-ak država svijeta, a zanimljivih mečeva definitivno je bilo poprilično. Veliku atrakciju u dvorani predstavljalo je i 20-ak škotskih navijača koji su se ponašali kao da su bili na nogometnoj utakmici. S obojenim licima u škotsku zastavu i s kiltom na sebi došli su pružiti podršku svom sunarodnjaku Ritchieju Hockingu.

U prvoj prestiž borbi u ring je ušao talentirani slovenski Muay Thai borac Grega Smole koji je za protivnika imao Miljana Vidovića iz Srbije. Iznimno atraktivna borba u kojoj su udarci sijevali sa svih strana donijela je ipak nešto veću preciznost Vidovića te je to bilo i više nego dovoljno da uvjeri suca da je bio bolji borac.

Na red je došao nastup jedinog hrvatskog borca. Ivan Stanić nastupio je također u prestiž meču protiv slovenskog borca Tadeja Toplaka. Borba koja je također obilovala teškim i čistim udarcima, oba borca su u pojedinima fazama mečeva bili na rubu nokauta, a Toplak je imao i velikih problema zbog Stanićevim low kickova. Pri kraju treće runde Toplak je praktički već odustao, spustio je ruke, Stanić ga je morao loviti po ringu ne bi li ga nokautirao, no to ipak nije uspio, a u konačnici je kod sudaca vjerojatno presudila nešto aktivnija Toplakova boksačka tehnika te su njemu dodijelili pobjedu.

Mirko Vorkapić za protivnika je imao Engleza Lukea Whelana iz Engleske, a u meču po Muay Thai pravilima također je i ovog puta bolji bio slovenski borac te je odnio pobjedu zahvaljujući odluci sudaca.

Na redu su stigle polufinalne borbe Enfusion turnira, u ringu su se najprije našle cure, a mjesto u finalnom meču izborile su Lucy Payne i Denise Kielhotz. Unatoč ogromnoj razlici u visini, Denise je tijekom cijele borbe u finalu bila znatno bolja, Lucy kao da se nije znala postaviti prema protivnici koja je čak 20 centimetara niža od nje te je pobjeda u konačnici potpuno zasluženo otišla u ruke Denise.

Muško finale Enfusion turnira donijelo nam je nekoliko vrlo zanimljivih imena, tu ponajprije mislimo na Sahaka Parparyana i Andrewa Tatea koji su možda slovili kao favoriti, ali Franci Grajš je obojici pokvario planove o zarađivanju honorara u iznosu od 30 tisuća dolara. Tate je u polufinalnoj borbi bez ikakvog problema nokautirao Škota Hockina, dok je Franci zasluženo uzeo pobjedu nakon tri odrađene runde protiv Sahaka, koji se prekasno "probudio" te ga je vjerojatno koštala prevelika pasivnost u prvoj rundi.

Andrew je tako u finalni meč ušao s 15-ak minuta odmora više te s nepunu jednu minutu borbe iza sebe, dok je Franci odradio iznimno težak meč protiv Sahaka. No, to se uopće nije vidjelo tijekom borbe. Nakon odlične borbe sve je bilo gotovo već u prvoj minutu kada je Grajš svog protivnika najprije iznimno dobro uzdrmao direktom, da bi ga nakon toga fantastično pogodio koljenom u glavu i Tate se samo srušio na pod. Bila je potrebna pokoja minuta da dođe k sebi kako bi ponovno mogao ustati na noge, a potpuno zasluženo slavlje Grajša moglo je početi.

Spomenimo i kako je u prestiž borbi prije finalnih mečeva nastupio također Jasmin Bečirović koji je sudačkom odlukom pobijedio Wendella Rochea.

Enfusion 3, finale:

Miljan Vidović def. Grega Smole – jednoglasnom sudačkom odlukom
Tadej Toplak def. Ivan Stanić – jednoglasnom sudačkom odlukom
Mirko Vorkapić def. Luke Whelan –  jednoglasnom sudačkom odlukom

Žensko polufinale: Lucy Payne def. Chajmaa Bellakhal – jednoglasnom sudačkom odlukom
Žensko polufinale: Denise Kielholtz def. Lindsay Scheer – jednoglasnom sudačkom odlukom
Muško polufinale: Andrew Tate def. Ritchie Hocking – TKO, 1R
Muško polufinale: Franci Grajš def. Sahak Parparyan – jednoglasnom sudačkom odlukom

Prestiž borba: Jasmin Bečirović def. Wendell Roche – jednoglasnom sudačkom odlukom

Žensko finale: Denise Kielholtz def. Lucy Payne – jednoglasnom sudačkom odlukom
Muško finale: Franci Grajš def. Andrew Tate – KO, 1R

Zoran Zdelar
[email protected]

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI