(FOTO, VIDEO) Ivana Habazin za Fight Site otkrila što radi u kolumbijskoj Bogoti!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.01.2019 12:41h Autor:

Photo: Instagram

Ako pratite aktivnosti naše najbolje profesionalne boksačice i svjetske prvakinje Ivane Habazin na društvenim mrežama, onda znate da se nedavno otisnula u kolumbijsku Bogotu. Koji je razlog odlaska u daleku južnoameričku zemlju i kakvi su joj kratkoročni i dugoročni planovi, otkrila je u intervjuu za Fight Site.

“Nakon zadnjeg meča uzela sam mjesec dana odmora, nakon toga sam krenula lagano trenirati da se uhodam za pripremni proces. Došla sam u Kolumbiju na pripreme koje traju pet tjedana. Ovo su zapravo visinske pripreme jer je Bogota smještena na 2650 metara iznad mora. I to je primarni razlog zašto sam se odlučila za Kolumbiju. Drugi razlog je taj što je temperatura ovdje oko 20 stupnjeva”, otkriva nam svjetska prvakinja koja je nedavno uspješno nastupila u zagrebačkoj Ciboni na priredbi koju je predvodio Filip Hrgović.

Naša boksačica nije i dalje sigurna što je točno čeka, ali već sada ima okvirni plan za idući meč.

“Idući meč bi trebao biti ili krajem ožujka ili u travnju. Odlučit će se u naredna dva tjedna. Nisam siguran hoću li u njemu braniti svoj pojas ili će meč možda biti u nekoj drugoj težinskoj kategoriji”, objašnjava Habazin.

Kako joj se za sada čine treninzi u dalekoj Bogoti?

“Što se tiče treninga ovdje, odlično je. Niti jedan trening ne radim sama. Trčanja odrađujem s kolegama boksačima, tako da sam otkrila da zapravo mogu trčati i brže i bolje nego što sam mislila ranije. Bila bi me sramota da im kažem da ne mogu. S obzirom na nadmorsku visinu na kojoj treniramo, meni je još uvijek 80 posto teže nego njima, a oni izgledaju kao da su se tek zagrijali”, objašnjava Ivana i dodaje:

“U ovoj fazi priprema sam bazirana više na kondicijski dio. Nešto manje boksam nego inače.”

Bogotom je impresionirana…

“Sam grad je čudesan. Zaista u njemu možete vidjeti razne kulture, ljudi su ljubazni, a hrana je brutalna. Svi kažu da navečer nije sigurno biti na ulicama jer se dosta krade, ali za sada nisam imala nikakvih problema.”

“Mislim da se zaista treba doživjeti ovakvav grad jer kada ga riječima pokušate opisati, on je neopisiv. Jednostavno ima sve. A i dijelovi koji su siromašniji imaju svoju čar”, zaključuje svjetska prvakinja prema IBO federaciji.

Ivana ukupno u karijeri ima 20 pobjeda i 3 poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI