Forgač: Sapp mi je rekao da bi volio barem ponekad odraditi trening!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.09.2012 10:10h Autor:

Dražen Forgač

Dražen Forgač vratio se proteklog vikenda na pobjedničke staze nastupom u Beogradu gdje je u glavnom meču večeri nastupio Amerikanac Bob Sapp. Hrvatski borac otkrio nam je par zanimljivosti vezanih uz svoju karijeru, ali i uz samog Sappa.

Član zagrebačkog Croatian Top Teama i već dulje vrijeme sparing partner UFC-ovca Igora Pokrajca, nastupio je ove godine po prvi puta, a meč je odradio u glavnom gradu Srbije gdje je stigao do pobjede zahvaljujući jednoglasnoj sudačkoj odluci.

Odradili smo s Draženom Forgačem kratak razgovor te nam je otkrio nekoliko prilično zanimljivih informacija, pa čak i da je ozbiljno razmišljao o završetku karijere.

Odradio si ove godine tek jedan meč, zbog čega si imao tako dugu pauzu?

"Nakon meča u Dubrovniku mislio sam prestati s borbama, naglašavam ovo borbama jer sam na treningu bio praktički već nakon dva-tri dana. Razlog tome je bio što sam bio razočaran svojim pristupom borbi. Ušao sam u meč potpuno prazan, bez želje za pobjedom. Ne umanjujem time Antinu pobjedu, ali ja jednostavno nisam bio u tom ringu. Shvatio sam da bih s takvim pristupom izgubio i od puno lošijih protivnika i znao sam da trebam nešto mijenjati ili prestat s borbama. Na nagovor mog kondicijskog trenera prof. Marina Bašića počinjem raditi sa sportskim psihologom Igorom Čerenšekom koji mi je "posložio glavu" i odlučio sam nastaviti."

Organizator ti je u Beogradu praktički dan prije meča promijenio protivnika, je li ti to predstavljalo problem i koji je uopće bio razlog promjene protivnika?

"Samo par dana prije meča obaviješten sam od strane organizatora da se moj prvotni protivnik Viktor Vasić ozlijedio i da je novi protivnik Ryan Zimmerman. To mi nije predstavljalo naročit problem jer ni o Vasiću nisam previše znao tako da je zapravo bilo svejedno tko je s druge strane kaveza."

Komentari na priredbu u Beogradu iznimno su negativni, neke institucije sad čak traže da se zabrani MMA u Srbiji. Kakav je tvoj dojam o priredbi?

"Sama priredba je bila jedno zanimljivo iskustvo hahaha. Mislim da nije ova priredba razlog zahtjevu za zabranu MMA u Srbiji i da to traje već neko vrijeme."

Jesi li upoznao Boba Sappa, kakvim ti se čini?

"Sappa znam od ranije. Radi se o vrlo inteligentnoj i dragoj osobi. On je odličan showman, ali razgovarati o njemu kao o ozbiljnom borcu je smiješno. Jednom mi je rekao da bi ponekad volio napraviti koji trening, ali nikako da ulovi vremena jer stalno leti s priredbe na priredbu."

Treniraš u Croatian Top Teamu u posljednje vrijeme zajedno s Pokrajcem, kakva su predviđanja za njegov meč u Torontu?

"Zapravo s Igorom treniram već skoro dvije godine i kao njegov stalni sparing partner mogu reći da nikad nije bio bolji. Zbilja smo odradili odličan posao i Magalhaesu ne dajem prevelike šanse za pobjedu."

Kakvi su planovi za dalje u karijeri?

"Plan je da do kraja godine odradim još dva ili tri meča. U pregovorima sam za nastup na priredbi Strength & Honor u Ženevi početkom listopada. Planiram se također i više posvetiti svojem klubu u Svetom Ivanu Zelini gdje imam nekoliko talentiranih mladih boraca kao što su poput Burec, Legin i Jakopic."

"Želio bih se ovom prilikom zahvaliti svojem Croatian Top Teamu, treneru Goranu Babiću Hambyu, treneru za hrvanje Bernardu Banu, kondicijskom treneru Marinu Bašiću, psihologu Igoru Čerenšeku te sponzorima Cios grupi, Bonus protectumu i Long Island baru", rekao je Forgač u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI