Forgač: Ove jeseni će u Zagrebu postojati dvorana American Top Teama!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.06.2013 07:54h Autor:

Croatian Combat Academy

Jedan od iskusnijih hrvatskih MMA boraca, Dražen Forgač, upustio se sa svojim suradnicima i partnerima u prilično velik projekt otvaranja velike dvorane borilačkih sportova.

Croatian Combat Academy po svemu sudeći bit će samo privremeni naziv jer već u rujnu se očekuje licenca od American Top Teama. Tim povodom zamolili smo Forgača da nam otkrije malo više o cijelom projektu.

Nakon kluba u Zelini odlučio si se na otvorenje kluba i u Zagrebu. Možeš li nam reći malo više o tome. Kako se klub zove, gdje djeluje…

"Već duže vrijeme planiram otvoriti klub u Zagrebu. Partneri u projektu su mi Narcis Mujkić i Goran Reljić. Gorana ne moram posebno predstavljati.  Narcis je veliki zaljubljenik u MMA, posebno u BJJ gdje je plavi pojas u Gracie Barra akademiji. Na službeno otvorenje našeg kluba u rujnu dolazi  glavni trener American Top Teama Conan Silveira koji će održati skauting seminar za potencijalne borce koji bi bili interesantni American Top Teamu."

"Klub se zove Croatian Combat Academy, ali od rujna poslije posjete glavnog trenera Conana Silveire, očekujemo licencu American Top Teama, tako da bi klub mogao promijeniti ime u American Top Team Zagreb , naravno ako zadovoljimo tražene kriterije. Dvorana se nalazi u šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma. Najveći je problem bio pronaći adekvatan prostor, ali upornost se isplatila i mislim da je ovo rješenje pun pogodak. Dvorana je ukupne površine oko 1000 m2. Opremljena je vrhunskom opremom. Posjedujemo  Everlastov  MMA kavez  originalnih UFC dimenzija i Everlastov profesionalni ring. Također imamo i 100m2 hrvačkog partera najpoznatijeg proizvođača na svijetu Dollamur. U dvorani djeluje i Crossfit Zagreb prvi službeni Affiliate u Hrvatskoj tako da je opremljena i svim potrebnim rekvizitima za trening snage i kondicije."

Na koje discipline ćete se fokusirati u klubu? Hoće li se raditi samo MMA ili će biti moguće trenirati i ostale popularnije discipline?

"Već smo krenuli s kick boksom i klasičnim boksom, dok MMA i BJJ program kreće početkom devetog mjeseca.  Glavni će fokus naravno biti na MMA-u iako me raduje veliki interes za kick boks i boks."

Tko će voditi treninge?

"MMA treneri su uz mene Goran Reljić i Branimir Levak. Trener za kick boks je Miro Jurac, dugogodišnji trener u klubu Pit Bullu i bivši prvak Hrvatske u low kicku i tajlandskom boksu. Trener za boks je Marinko Petričević dugogodišnji boksač zagrebačke Lokomotive, bivši vice prvak Hrvatske. Trener BJJ Gracie Barra biti će Goran Reljić koji  15.6. odlazi u Chicago u Gracievu akademiju gdje će mu biti uručen crni pojas. Krešimir Merčep je također trener našeg kluba zadužen za rad s borcima."

Ima li već kakvih profesionalnih boraca? Hoće li biti naglasak stavljen na početnike i rekreativce ili će klub više biti okrenut profesionalnim borcima?

"Uz mene i Gorana trenutno u klubu trenira i Dino Belošević, prvak svijeta u kick boksu. Krešimir Merčep je trener Truščeku i Luki Jelčiću. Također imamo i nekoliko mladih i talentiranih boraca koji će uskoro krenuti u profesionalne vode. Naravno da ćemo raditi i s početnicima i rekreativcima i ovom prilikom pozivam sve da nam se pridruže bez obzira na predznanje i godine. Također u rujnu krećemo s posebnim programom za djecu."

"Ono što nas razlikuje od ostalih klubova je to što borac kod nas dobiva sve što mu je potrebno.  Surađujemo s poznatim kondicijskim trenerima Marinom Bašićem i Javorom Vrkljanom, s najvećim autoritetom u Crossfitu i prehrani sportaša Sašom Grošićem, sa sportskim psihologom Igorom Čerenšekom. U dvorani imamo i fizioterapeuta Tomicu Mađerčića.Naglasio bih i suradnju sa sportskim doktorom Josipom Zekićem koji nas je već spašavao rješavajući ozljede nevjerojatnom brzinom. Također borac dobiva i zastupanje naše MMA agencije koja ima odlične kontakte za borbe po cijelom svijetu."

Poznato je da si tijekom borbe protiv Monsona teško ozlijedio koljeno. Kakva je trenutno situacija s ozljedom?

"Nažalost ta ozljeda me koštala brojnih angažmana. Očito sam u toj borbi ipak uspio pokazati ponešto jer nikad nisam imao toliko ponuda za mečeve sa svih strana. Ipak najviše mi je žao što ne mogu nastupiti na Final Fight priredbama. Ovo što je gospodin Orsat Zovko uspio napraviti u ovako kratkom vremenu je zaista nevjerojatno. Do kraja godine bi trebao biti potpuno spreman i očekujem nastup u FFC-u."

"Pozdrav svim čitateljima najboljeg borilačkog portala u regiji od cijelog tima Croatian Combat Academy i pozivam vas da nam se pridružite jer u naš team su svi dobro došli bili oni rekreativci, profesionalci ili zaljubljenici u MMA koji samo žele pogledati trening", rekao je Forgač u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI