Forgač ipak protiv velikog Jeffa Monsona!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.01.2013 13:27h Autor:

Jeff Monson

Umjesto protiv Volkana Oezdemira, iskusni hrvatski MMA borac, Dražen Forgač će se u Ženevi na priredbi "Strenght&Honor 7" boriti protiv legendarnog Jeffa Monsona. Informacija je to koju je s javnosti podijelio sam Forgač preko svog Facebook profila.

Ne zna se koji je razlog Oezdemirovog otkaza, no jasno je kako je pred Forgačem sada daleko najteži ispit karijere. Monson je i aktualni prvak ove promocije u teškoj kategoriji, a svoj je pojas osvojio protiv još jednog hrvatskog borca – Mare Peraka. 30. travnja 2011., Monson je na četvrtoj priredbe iz serije S&H Peraka svladao jednoglasnom odlukom sudaca, a od  tada nije branio svoj pojas.

U profesionalnoj karijeri koja traje još od 1997. Monson je ubilježio impresivnih 48 pobjeda i samo 13 poraza. Dva je puta imao priliku postati UFC šampion, no gubio je od Tima Sylvije i Pedra Rizza. Monson je možda najviše napravio na najvećim svjetskim grappling turnirima iz serije ADCC. Dva je puta osvajao zlato, dva puta srebro, a pridodao je i broncu iz Barcelone 2009. Teško je pobrojati sva velika imena koja je uspio svladati tijekom 16 godina duge karijere. Neka od njih su i Alexander Emelianenko, Roy Nelson, Ricco Rodriguez, Mark Kerr, Kazujuki Fujita i Sergei Kharitonov. 2011. se borio i protiv najvećeg MMA borca svih vremena – Fedora Emelianenka.

Forgaču, Članu Croatian Top Teama, ovo će biti 17. profesionalni meč uz dosadašnji polovični uspjeh od 8 pobjeda i 8 poraza. U posljednjem dvoboju je svladao Raju Cimermana na priredbi Ultimate Fight Serbia – Night of the Champions u rujnu prošle godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI