Forgač: Čast mi je ući u kavez s Monsonom, no neću oklijevati da ga uništim!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.02.2013 09:56h Autor:

Forgac vs. Monson

Samo desetak dana je ostalo do daleko najvećeg meča u karijeri zagrebačkog borca Dražena Forgača. On će, naime, 9. ožujka ući u borilište s legendarnim UFC izazivačem Jeffom Monsonom na priredbi "Strenght&Honor 7".

"Forgy" je u kratkom razgovoru za Fight Site najavio dvoboj koji bi mu mogao promijeniti karijeru. Pobjeda protiv Monsona bi daleko odjeknula…

"Pripreme su pred samim krajem i u ovom trenutku odrađujemo zadnje sparinge. Spreman sam vrhunski, a to mogu zahvaliti svome timu. Prije svega kolegama i trenerima Goranu Reljiću i Igoru Pokrajcu, a zatim i novom treneru za stojku Branimiru Levaku. Tu je i moj dugogodišnji hrvački trener Bernard Ban."

Nije tajna od kuda prijeti opasnost kada je u pitanju američki hrvač. Većinu svojim mečeva završava polugama i gušenjima na podu.

"Da, najveća opasnost prijeti u njegovom sjajnom hrvanju i zato smo bazirali pripreme upravo na tom segmentu. Fokusirao sam se na obranu od rušenja i obranu od ulaska u duboki polugard u čemu je on najveći svjetski ekspert i što mu je daleko najjača strana. Iz takvih pozicija on kasnije traži priliku za dovršavanje meča prekidom."

Niti taktika nije tajna s obzirom na prošlo pitanje…

"Jasno, taktika je da meč ostane na nogama. Tu nema nekih tajni. Radili smo i tehnici i borbi na nogama, ali i situacijama kada nešto pođe po zlu i završim na parteru. Cilj je i tada ostati u gornjoj poziciji i da od tuda radim", pojašnjava hrvatski borac i zaključuje:

"Ovo je daleko najjači meč u mojoj karijeri. Jeff je 22. teškaš na svijetu prema ljestvicama i to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. On je istinska legenda MMA-ja i čast mi je ući u kavez s takvim borcem. No, neću oklijevati da ga uništim."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI