Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Final Fight održao konferenciju i predstavio program FFC Futures! | Fight Site

Final Fight održao konferenciju i predstavio program FFC Futures!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.01.2014 14:40h Autor:

Slika s konferencije

U subotu je u zagrebačkom hotelu "Double Tree by Hilton" održana konferencija koju je organizirao Final Fight Championship u suradnji s Hrvatskim savezom slobodne borbe (HSSB) i Hrvatskim kick boks savezom. Ispred FFC-u konferenciji su prisustvovali predsjednik g. Orsat Zovko i glavni urednik Fight Channela g. Marko Petrak, HSSB je predstavljao predsjednik g. Željko Banić, a ispred HKBS-a je došao potpredsjednik Saveza g. Marko Žaja.

Osim organizatora konferencije, unatoč snijegu i lošem vremenu u Hilton je stiglo četrdesetak predstavnika mnogih hrvatskih kick boks i MMA klubova, a došlo je i nekoliko internacionalnih predstavnika svojih borilačkih kolektiva i Saveza.

Konferencija je imala nekoliko točaka dnevnog reda koje su se odnosile na ono što je FFC postigao u 2013., a čelnici  promocije su u nastavku najavili još bogatiju i uspješniju 2014. godinu. Najveća novost su četiri turnira iz nove serije priredbi koja se zove "FFC Futures". Jednodnevni turniri će se održavati u Opatiji, a zamišljeni su kao platforma koja će će iznjedriti mlade i talentirane profesionalce kako u kick boksu, tako i u slobodnoj borbi.

Mini (dnevni) turniri osmorice će se održavati u po pet kategorija (KB: -70kg, -81kg, -86kg, -95kg, +95kg, MMA: -70kg, -77kg, – 84kg, -93kg, +93kg), te će se borac za "Futures Winnera" u jednom danu trebati pobijediti u tri dvoboja. Četvrtfinala će početi već u 9:00 sati ujutro, polufinala u 14:00h dok će finale večeri startati u standardnom 19:30 sati FFC terminu te će se prenositi na Fight Channelu i drugim TV kućama. Borci u MMA konkurenciji će prva dva meča odraditi u formatu "1 runda po 5 minuta", dok će finalni dvoboj biti "2 runde po 5 minuta". Kick boksačima će prva dva meča biti u formatu od "2 runde po 2 minute", dok će finalna borba trajati "3 runde po  2 minute". Svi "Futures Winneri" automatski postaju polufinalisti na finalnom turniru koji će se održati u prosincu u Zagrebu. Ukupni pobjednik, odnosno "Futures Champion" će osim novčane zarade izboriti i ugovor s Final Fightom i mečeve na jednoj od najvećih europskih borilačkih pozornica.

"2013. je bila odlična godina za nas iako smo se u nekim segmentima tražili. To je normalno jer se radilo o prvoj pravoj FFC godini. Nije teško organizirati jedan vrhunski event godišnje, no seriju je jako teško kvalitetno napraviti Mislim da smo postigli osnovni cilj, a to je da smo se probili na europskom tržištu kao jedna od najboljih promocija, te smo se etablirali kao ozbiljan projekt. Sistem natjecanja je sada već potpuno posložen tako da s optimizmom gledamo prema idućoj godini. Čak i neke multimilijunske, puno veće promocije s puno većim budžetom i kadrom to nisu uspjele odraditi na istoj razini", rekao je predsjednik FFC-a Orsat Zovko dodavši:

"Najveća novost u 2014. je serija turnira FFC Futures. Već sada imamo ogroman broj boraca u našem rosteru, a on se samo dodatno povećava te postoji velik pritisak na nas da u akciju gurnemo neka nova imena. Zbog toga smo u suradnji s KB i MMA savezima organizirali ovu novu Futures platformu. Smatram da je ovo sjajna prilika za mlade borce koji će se moći dokazati i izboriti se za svoje mjesto u FFC-u. Poraženi se mogu prijaviti već za idući termin i ponovno se naći u kosturu Futuresa. Kvaliteta će na kraju isplivati", dodao je Zovko.

Zbog mnogih upita na adresu FFC-a, raščišćena je i situacija oko ekskluzivnosti nastupa na Final Fightu. U 2014. FFC će s borcima potpisivati ekskluzivne ugovore. Dobra vijest za sve mlade borce koji će se prijaviti na FFC Futures je da promocija svima pokriva troškove puta, hotel i hranu (za borca i trenera), a da će već oni koji prođu jedno kolo natjecanja nešto i zaraditi.

Način prijave, kao i sve propozicije natjecanja, ovih će dana biti objavljene na službenim stranicama Final Fighta i na portalu Fight Site. Prijaviti se mogu borci i izvan granica Hrvatske što će dodatno pojačati konkurenciju na svakom turniru.

Termini FFC FUTURES:

01.03.   FFC Futures 1 – Opatija  – Hrvatska
03.05.   FFC Futures 2 – Opatija  – Hrvatska
06.09.   FFC Futures 3 – Opatija  – Hrvatska
08.11.   FFC Futures 4 – Opatija – Hrvatska

FINALE – prosinac Zagreb

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI