“Nitro” se vratio! Pejić spektakularnom kombinacijom i nokautom debitirao u KSW-u

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.04.2019 21:29h Autor:

Filip Pejić

Filip Pejić impresivno je slavio u svojoj prvoj borbi nakon godinu i pol dana. Debitirao je u poljskoj KSW promociji pobjedom nad njihovom velikom nadom, Filipom Wolanskim, tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Pejić i Wolanski vrlo su pažljivo ušli u svoju borbu. Wolanski prije svega zbog respekta prema Pejićevoj snazi i dužini ruku, dok je hrvatski borac trebao osjetiti kavez nakon dugog izbivanja iz njega. Nije se tako puno toga vidjelo u prvoj rundi, tek ponešto izmjena s distance. Krajem runde Pejić postaje raznovrsniji i počinje uključivati udarce nogama, čime polako probija obranu svog protivnika, koji je shvatio kako treba paziti na više različitih tehnika.

U drugu se rundu ušlo otvorenije. Pejić odmah preuzima sredinu kaveza i traži priliku za pronaći pravi udarac. Wolanski je tražio priliku jakim širokim krošeima, no Pejić je sve to uspješno čitao i pametnim kretanjem nije dozvoljavao da se nađe u opasnosti. Sve je više “Nitro” koristio udarce nogama i upravo jednim takvim je pokrenuo ono što je dovelo do kraja borbe. U pitanju je bio kružni udarac koji nije savršeno sjeo, ali dovoljno da Wolanski kratko “zapleše”. Primjetio je to Pejić i postao još ofenzivniji. Pritiskom je prisilio Wolanskog na kretanje uz rub kaveza, a onda je pronašao pravi udarac.

Radilo se o desnom high kicku, koji sjeda na glavu Poljaka i on je na podu. Filip je također kratko izgubio ravnotežu nakon udarca, no on je bio toliko jak da se Poljak nije uspio ustati nego je ostao dolje sve dok Filip nije ušao u “full mount”. Nakon što se našao u dominantnoj poziciji krenula je kanonada udaraca na koju Wolanski nema odgovora i sudac brzo prekida borbu.

Filip Pejić je tako na najbolji način debitirao u KSW-u, a pobjeda je posebno vrijedna jer je došla nakon duge pauze. Itekako se primijetilo što čini naporan rad koji Filip ulaže i ova bi mu pobjeda mogla biti tek početak puta prema vrhu perolake kategorije možda i najbolje europske MMA organizacije, KSW-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI