Filip Pejić: Borba protiv Račića mi nije prioritet, on u posljednje vrijeme većinom gubi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.09.2016 11:58h Autor:

Filip Pejić

Vrlo brzo je Filip Pejić reagirao na prozivanje od strane bivšeg FFC prvaka Antuna Račića. Kaže kako mu on trenutno nije prioritet, no da namjerava, kojeg god mu protivnika namijene, držati pojas sve do povratka u UFC.

Filipa smo prvo upitali kakav je osjećaj biti FFC prvak, nakon što je u petak došao do pojasa koji mu je već dulje vrijeme bio velika želja i cilj.

“Osjećaj je super, ali to se sve sleglo i nastavljam dalje svojim tempom već od ponedjeljka. Moj je zadatak kroz iduće borbe dokazati da sam pravi prvak!”, rekao je.

Ponovno je Filip imao malo slabiji ulazak u borbu, kao što smo već mogli primijetiti kroz ranije FFC borbe protiv Francisca Barria i Slobodana Maksimovića, a takav ga je ulaz koštao i UFC poraza, koji je rezultirao time da nije dobio drugu priliku u najboljoj svjetskoj promociji.

“Iskreno, ne mislim da je protiv Barria i Limpa bio toliko slabiji ulaz, jednostavno mi treba par minuta da krenem raditi i da se u potpunosti fokusiram. Također, kod ove borbe sam imao pritisak zbog onog što se dogodilo u posljednjem nastupa, pa me to malo smetalo u glavi. Ali, nakon prve runde sam se probudio i ostavio to sa strane te krenuo raditi kako treba.”

Odmah nakon borbe stigle su neke prozivke, no najglasnije je odjeknula ona prvog FFC prvaka do 66 kilograma, Antuna Račića. Maro Perak je najavio kako se članovi dubrovačkog Gladijatora vraćaju u FFC, a to bi značilo i Račićeve šampionske ambicije.

“Račić nije jedini koji je uputio izazov, sad svaki drugi borac izgovara moje ime i želi se boriti. A većina tih boraca ima podosta FFC poraza ili uopće nisu u FFC-u, a žele se boriti za naslov. Smiješno mi je to, odjednom su svi bolji od mene i spominju me samo da privuku pozornost. Račić u posljednje vrijeme ima dosta poraza, tako da mi uopće nije prioritet boriti se protiv njega. Prošle sam se godine trebao boriti za pojas u Zagrebu, pa se nitko nije javio za borbu, a sad kad ga imam je odmah hajka. Da se razumijemo, borit ću se protiv bilo koga tko zaslužuje napasti pojas. A bit će u mom vlasništvu sve do ponovnog odlaska u UFC.”

Eksperiment s bantam kategorijom ga je možda i koštao UFC poraza, tako da bi smo Filipa od sada trebali gledati samo u kategoriji do 66 kilograma. Tog je i on sam svjestan.

“Spuštanje u bantam je definitivno bila pogrešna odluka, ali to je sad iza mene i od sada ću se uvijek boriti u kategoriji do 66 kilograma. To mi je prirodno, super se osjećam i mogu svakome stvoriti probleme.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI