Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Filip Hrgović vratio se kući i najavio: Idući meč želim top protivnika! Sad ispada da tučem samo kante | Fight Site

Filip Hrgović vratio se kući i najavio: Idući meč želim top protivnika! Sad ispada da tučem samo kante

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.05.2019 16:00h Autor:

Filip Hrgović

Filip Hrgović vratio se u Zagreb i odmah se posvetio druženju s novinarima na kojem je iznio dojmove s meča u Oxon Hillu, ali i planove za neke buduće nastupe. Objasnio je kako nikad nije bilo planova o trajnom preseljenju u SAD i najavio je kako će svijet osvojiti iz svoje nove dvorane.

Odmah na početku Filip je progovorio o meču protiv Gregory Corbina, kojim je došao do svoje osme profesionalne pobjede, ali je upitan kako mu je bilo odraditi tako važan meč samo tjedan dana prije ulaska u bračnu luku.

“Dogodio mi se već raniji scenarij. Imao sam protivnika koji mi je trebao biti pravi izazov, ali pao je nakon minute. Ispada kao da su mi doveli neku kantu, kao da su platili protivniku da padne. Moram malo usporiti i pogoršati se da bi konkurencija došla do izražaja”, rekao je Filip uz osmjeh, a onda je nastavio odgovorom na drugi dio pitanja: “Rekao sam Corbinu da se ženim i da me ne udara jako, haha. On se na kraju meča žalio da je udarac bio iza glave, no mislim kako je sudac odradio dobar posao. Ja sam ga pozdravio i rekao da je bila odlična borba. Za njega je dobro da je sudac prekinuo, mislim da se još ne bi probudio da mu je dozvolio nastaviti.”

Iduća tema odnosila se na selidbu u SAD. Prije nekoliko mjeseci, kad je Filip kretao za Miami na posljednji dio priprema, situacija je izgledala kao da seli i da se neko vrijeme neće vraćati. Spominjalo se i trajno preseljenje. Filip je već tada rekao kako nije u pitanju nikakav stalni odlazak, a sad je to dodatno objasnio. Uostalom, uskoro će biti gotova nova dvorana čiju su izgradnji motivirali prije svega njegovi rezultati.

“To je izvučeno iz konteksta. Ispada kao da sam prodao sve što imam i ne vraćam se. Potpisali smo ugovor s Matchroomom uz dogovor kako će mečevi biti u Americi i prirodno je da ću neko vrijeme biti tamo.  Plan je preseliti se u ovu novu dvoranu. Nikad ne znaš što će se ovdje događati, posebno ako mi karijera potraje još 10-15 godina. Želja mi je da se sve ovdje preseli i da svijet napadamo iz Jelkovca. Kao Nikola Šubić Zrinski u Sigetu. Znao je da Sulejman dolazi sa 100.000 vojnika, znao je da ide u smrt i nije se predao. Ljudi iza sebe imaju države poput Velike Britanije, Amerike ili Rusije, ali idemo! Idemo na pobjedu”, objasnio je Filip svoje planove. Cilj mu je svog glavnog trenera, Pedra Diaza, s vremena na vrijeme dovesti u Hrvatsku, no još neko vrijeme će glavne dijelove priprema ipak odrađivati “preko bare”.

Što se tiče idućeg meča, postoji nekoliko opcija, a Filip ima i nekoliko želja po pitanju protivnika. I to priznaje bez straha kako odmah želi izazov i kako se želi dokazati protiv nekog imena koje u svijetu boksa itekako znači.

“Spominjali su mi neke datume, trenutno se najrealnije čini kraj kolovoza ili početak rujna. Za tada želim neko veliko ime iz svijeta boksa, nekoga poput Dereka Chisore, Josepha Parkera, Aleksandra Povetkina ili Carlosa Takama. Oni će izvući ono najbolje iz mene, onda je trening kamp puno žešći i više se napreduje. Svjestan sam kako će to biti teško dogovoriti jer nitko nije spreman izgubiti od klinca s osam odrađenih mečeva”, rekao je i onda je dodao zbog čega već sada želi neki takav izazov:

“Ja sam uvijek bio luđak koji se ne boji izazova, jer tko ne riskira, taj ne profitira. Svjestan sam rizika, znam da bi me poraz vratio deset koraka unazad, ali to je ono što ja želim i što će pokazati što mogu, sigurno će izvući ono najbolje iz mene. Siguran sam da bih pobijedio u nekom takvom dvoboju. Možda mi se to neće dogoditi odmah u idućem meču, ali takvog protivnika ću dobiti unutar nekoliko nakon toga. A onda ćete vidjeti što zapravo mogu.”

Još je bilo zanimljivo čuti mišljenje o potencijalnom meču protiv Joea Joycea, koji je postao aktualan već dok je davao izjavu u ringu. Iako su godinama nastupali na istim velikim natjecanjima, Filip i Joyce su se susreli tek jednom unutar WSB lige i Englez je tada slavio podijeljenom odlukom sudaca. Nakon srebra u Riu, Joyce se kao i Filip upustio u profesionalne vode i za sada je briljantan s devet pobjede nokautom u jednako toliko mečeva.

“Želim taj meč. On je ime koje je u samom svjetskom vrhu, svi znaju da je jako opasan i da je budućnost kategorije, kao i ja. S poslovne strane, to nije baš pametan potez jer smo obojica na početku i nekom bi se uništila nula i karijera bi mu krenula nizbrdo. Ni za mene ni za njega to nije dobro. Realnije i pametnije je da se taj meč dogodi poslije, ali volio bih se s njim boriti baš zbog poraza u amaterima i jer je jedan od najboljih”, otkrio je Filip svoje želje, ali i to koliko je realno da do takvog meča dođe.

Filip će idućeg vikenda uploviti u bračnu luku, nakon čega će odmoriti i vrlo brzo krenuti u nove pripreme. On je nastupom u Oxon Hillu postao vruća roba i sigurno će vrlo brzo doći nove ponude. Kao što je sam rekao, krajem ljeta trebali bismo ga ponovno gledati u ringu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI