Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Filip Hrgović: Ovo je tek početak mog puta, ali već sada sam spreman za najbolje | Fight Site

Filip Hrgović: Ovo je tek početak mog puta, ali već sada sam spreman za najbolje

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.09.2018 23:19h Autor:

Filip Hrgovic

Filip Hrgović vrlo je emotivno prokomentirao svoju najveću pobjedu do sada, no kaže kako mu ovaj pojas ne znači toliko koliko mu zapravo znači cijela podrška koju je dobio.

Ponosno je Filip stavio WBC International pojas oko pasa, no svi smo svjesni kako to još uvijek nije onaj pravi zeleni pojas, iako je boja tu. Filip nije sakrivao kako mu je drago, ali je odmah “spustio loptu na zemlju” i rekao kako je ovo tek jedan korak prema onome što je njegov cilj.

“Ovo je dobar pojas, ali to je tek početak. On mi ne znači toliko jer ja želim pravi WBC pojas, kao i sve glavne svjetske pojaseve. Puno mi više znači ova podrška koju sam doživio u svom gradu. To mi je najvažnije i to me ispunilo emocijama”, rekao je Filip odmah nakon meča u razgovoru s kolegama s RTL-a.

Ono što je posebno impresioniralo bio je Filipov rad nogu, koji je bio najbolji do sada i koji je zapravo bio razlog zašto je sve izgledalo tako lako.

“Kad je protivnik budan i kada znam da je opasan, onda mi noge rade, onda sam najbolji. Kada vidim da je protivnik nije dobar i kada se ne osjećam ugroženo, onda su mi noge mrtve. Ja sam bio dobar jer sam imao dobrog protivnika”, objasnio je Filip svoju fokusiranost i predanost u ovom meču, a onda je nešto rekao o tome što je sada ispred njega, odnosno kakav bi mogao biti njegov idući protivnik. Filip je osim toga najavio kako smatra da je ovo tek početak njegovih mečeva u Hrvatskoj te da je uvjeren da će biti još većih, a nije skrivao kako bi volio da i idućeg odraditi kod kuće:

“Već je posljednjih par mečeva bilo problem nači protivnika, jer nitko se ne želi boriti protiv klinca koji ima tek šest mečeva, a strašno je opasan. Najteži posao je sada na mom timu, oni me trebaju upariti s nekim tko će doći na pravo mjesto u pravo vrijeme. Nešto gdje neću izgoriti nego ću biti pravi. Ja sam spreman za svakoga, ne biram nikog, ne bojim se nikog i ne respektiram nikog u ringu. I Amir je rekao da sam ja klinac i da će ovo za njega biti šetnja, ali ja znam da sam dobar i da mogu s najboljima. No, ne žurim, znam da trebam još par mečeva na 12 rundi prije nego dođu oni iz samog vrha. Volio bih da moj idući meč ponovno bude u Hrvatskoj jer bi opet bio ovakav spektakl.”

Još je prokomentirao što je dobio od rada s Pedrom Diazom u Miamiu te kakav bi trebao biti nastavak suradnje s ovim elitnim trenerom.

“Zadovoljan sam svime odrađenim na Floridi, Pedro je jedan vrhunski znalac boksa i čovjek koji mi je bio potreban da me dovede na jedan veći nivo. Pokazao mi je kako da gledam boks iz nekog drugog kuta. Od sada ću svake pripreme raditi pola u Miamiu, a pola u Zagrebu, u novom trening centru.”

Iz Filipovog tima su već ranije najavili kako neće imati prevelike pauze između mečeva pa je moguće očekivati da idući odradi već do kraja ove godine. Za kraj iduće najavili su napad na neki od svjetskih pojaseva. No, kada je Filip i sam rekao, treba ići korak po korak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI