Filip Hrgović dobio poštanski žig sa svojim likom i imenom

Vijesti iz regije 29.12.2015 15:44h Autor:

Filip Hrgović

Povijesni uspjeh hrvatskog boksačkog reprezentativca Filipa Hrgovića, zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, obilježili su Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije (HDOFM), te Hrvatska pošta. U poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu na prigodnoj svečanosti predstavljen je poštanski žig posvećen Hrgovićevu sportskom uspjehu.

Svečanosti su osim Filipa Hrgovića i njegova trenera Leonarda Pijetraja nazočili predsjednik i tajnik HDOFM-a Ivan Librić i Zdenko Brezarić, te Stela Prislan-Fujs iz Ureda za korporativni marketing i razvoj Hrvatske pošte.

“U početku ne bijaše poštanska marka, kako se često misli, nego poštanski žig. Dva stoljeća prije pojave prve marke počeo se u Velikoj Britaniji koristiti prvi poštanski žig. Posebno mi je drago da u suradnji s HDOFM-om nakon niza godina možemo prigodnim žigom obilježiti veliki boksački rezultat Filipa Hrgovića.”, naglasila je Stela Prislan-Fujs, dodavši da će sve pošiljke otpremljene tijekom današnjeg dana (utorak, 29. prosinca) iz poštanskog ureda u Jurišićevoj ulici nositi žig posvećen Filipu Hrgoviću.

Tajnik HDOFM-a Zdenko Brezarić otkrio je da se radi o tek četvrtom prigodnom poštanskom žigu s boksačkom tematikom od 1991. godine. Jedan je bio posvećen legendarnom Mati Parlovu, a dva Europskom boksačkom prvenstvu koje je 2004. godine održano u Puli.

“Ugodno sam iznenađen i počašćen što su se HDOFM i Hrvatska pošta sjetili moga europskog zlata. Nadam se da ću ih sljedeće godine, nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, „natjerati“ da izdaju poštansku marku s mojim likom, a možda jednog dana dobijem i svoju novčanicu.”, našalio se najbolji Filip Hrgović, hrvatski boksač i najbolji sportaš Zagreba u 2015. godini.

hrgović-pošta2-crop

hrgović-pošta1-crop

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI