Filip Hrgović: Zlato na SP-u jedino je o čemu razmišljam!

Vijesti iz regije 02.10.2015 09:57h Autor:

Filip Hrgović

Od 5. do 15. listopada u katarskoj Dohi će se održati Svjetsko boksačko prvenstvo na kojem će priliku da osvoji naslov najboljeg amaterskog teškaša na svijetu tražiti Filip Hrgović.

Prije mjesec i pol dana Filip Hrgović je u Bugarskoj osvojio naslov europskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji. No, vremena za slavlje nije bilo previše jer vrlo brzo Hrgović se okrenuo pripremama za Svjetsko prvenstvo u Dohi. U razgovoru za Sportske novosti, europski je prvak govorio osjeća li pritisak uoči svjetske smotre najboljih boksača s obzirom na uspjeh koji je postigao u Bugarskoj.

"Najveći pritisak sportaš stvara sam u svojoj glavi. Naravno da ne mogu ignorirati svakodnevna pitanja i savjete ljudi s kojima se susrećem, svi me pitaju za medalju. Konačno, i ja sam očekujem medalju. Međutim, trener Leonard Pijetraj još od juniorskih dana pripremao me za ove trenutke pa vjerujem da sam naučio dobro se nositi s očekivanjima okoline i javnosti.", odgovorio je Hrgović.

Naglasio je Hrgović u razgovoru da bi svaka medalja bila veliki uspjeh, ali da u ovom trenutku isključivo razmišlja o zlatu i naslovu svjetskog prvaka. No, u Dohi će biti vrhunski boksački poput dvostrukog svjetskog prvaka Mahomedrasula Medžidova, Engleza Josepha Joycea te Kazahstanca Ivana Dička.

"Nikome od njih unaprijed neću priznati da je bolji ili da je favorit. Štoviše, baš bih volio boksati protiv spomenutih suparnika. Posebno me motiviraju kompetitivni mečevi. Siguran sam da nijedan moj konkurent u Dohu nije zalutao. Zapravo, mislim da u povijesti boksa nije bilo jačeg natjecanja.", izjavio je za Sportske novosti Filip Hrgović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI