Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
FIGHT GAMES: Ove nedjelje je na rasporedu 9. Otvoreno MMA prvenstvo Vojvodine! | Fight Site

FIGHT GAMES: Ove nedjelje je na rasporedu 9. Otvoreno MMA prvenstvo Vojvodine!

Vijesti iz regije 30.11.2018 13:11h Autor:

FIGHT GAMES 9

U nedelju, 2.12.2018. godine, u Centru za fizičku kulturu u Vrbasu održat će se se 9.  po redu otvoreno MMA prvenstvo Vojvodine “FIGHT GAMES” i 5. po redu Državno MMA prvenstvo za mlađe uzraste – juniore i kadete.

FIGHT GAMES je projekt UNITY FIGHT TEAM-a iz Vrbasa nastao iz potrebe da se borci iz Srbije okušaju u amaterskim borbama i steknu neophodno iskustvo prije nego što pređu u profesionalni MMA sport. Prvi FIGHT GAMES održan je još 26.6.2011. godine i na njemu je nastupalo 24 natjecatelja.

Domaćin ovog turnira je poznati borilački stručnjak Petar Tunguz. On je najavio što slijedi naredne nedjelje u Vrbasu.

“Naš turnir ima dvostruki karakter. On je MMA Open i Državno prvenstvo. Na Open-u mogu nastupati seniori, dakle borci od 18 godina pa naviše, kao i oni sa navršenih 17 godina i dozvolom roditelja da nastupaju kao seniori. Nastup je slobodan svim borcima i klubovima, kako iz zemlje, tako i iz okruženja.”

“Na državnom prvenstvu za kadete i juniore mogu nastupati isključivo klubovi članovi MMASS (Srpski MMA savez) iz Srbije. Juniori su uzrasta od 16 do 18 godina, a kadeti od 14 do 16. Granična godišta mogu izabrati u kojoj će kategoriji nastupati. Tako na primer borac koji je ove godine napunio 18 može da izabere da li će nastupati na Open-u kao senior, ili još ove godine učestvovati na Državnom prvenstvu kao junior”, objašnjava Tunguz.

Zanimljivo, borbe će se na ovogodišnjem natjecanju održavati u dva ringa.

“Ove godine će se po prvi put borbe održavati u dva ringa. Mislim da će FG po tome biti i prvo takvo natjecanje u regiji. Jedan ring je odranije poznat našim posjetiteljima i pripada Centru za fizičku kulturu, a drugi je poklon naših prijatelja UNITY Fight Team-u.”

“Kao što je poznato, idealno borilište za MMA je kavez, ali mi se od FIGHT GAMES-a broj 1 držimo ringa, jer smo u počecima imali i borbe u kickboxingu i Tajlandskom boksu, a nadamo se da ćemo ih od naredne godine ponovo uvrstiti u program takmičenja.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI