FFC u Sarajevu: Otpao Pešić, ali uskočio odlični Marko Burušić!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.02.2015 12:28h Autor:

Ilustracija

Nešto manje od tri tjedna je ostalo do sarajevskog FFC-a u Skenderiji koji predvode "BH Machine" Dževad Poturak i Frank Munoz, odnosno Tomislav Spahović i Nicolai Salchow u MMA konkurenciji.

Nažalost, niti ovaj put ozljede nisu zaobišle organizatore pa je u proteklih nekoliko dana, kako saznaje Fight Site, otpalo nekoliko mečeva. Najzvučniji je onaj između Aleksandra Rakića i Martina Batura u MMA dijelu priredbe. Zadranin, inače osvajač FFC Futuresa, je ozlijedio šaku te mu predstoji duža pauza. Za sada se još uvijek ne zna tko će zamijeniti Batura.

Ozljeda je zadesila i bosanskohercegovačkog MMA borca s engleskom putovnicom Dragana Pešića. On je zbog ozljede koljena morao odustati od meča protiv Austrijanca rođenog u Sarajevu Darka Banovića. No, Fight Site saznaje kako je za Pešića brzopotezno pronađena zamjena i to u liku prvaka MMA lige iz 2012. godine Zagrepčanina Marka Burušića.

Iako je do sada nastupao isključivo u lakoj kategoriji, 22-godišnji Burušić će za ovu prigodu spustiti u njemu prirodiniju diviziju do 66 kilograma. U profesionalnoj karijeri ima 7 pobjeda i tek jedan poraz od također člana FFC rostera Filipa Pejića. Od zvučnijih imena Burušić je pobjedio Patricka Perešu, ali i Filipa Pejića u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Niti kick boksing dio nije ostao neokrznut pa je tako otpao meč Belošević vs. Čikotić zbog nemogućnosti nastupa FFC Futures prvaka. Organizatori traže zamjenu koja će uskočiti u dvoboj protiv odličnog splitskog borca Čikotića.

FFC 7: Poturak vs. Munoz
13.3. Skenderija, Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

KB:

Dževad Poturak (BiH) vs. Frank Munoz (SPA), HW
Elmir Mehić (BiH) vs. Yuri Mavrogiannis (GRE), HW
Igor Emkić (BiH) vs. Nikita Chub (UKR), -85kg
Boban Krušić (MNE) vs. Denis Marjanović (BiH), -85kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. Miloš Ivas (AUT), -95kg
Tomislav Čikotić (CRO) vs. TBA, HW
Dženan Poturak (BiH) vs. Strahinja Denić (SER), -91kg

MMA:

Tomislav Spahović (BiH) vs. Nicolai Salchow (GER), -93kg
Laszlo Senyei (HUN) vs. Dawid Defort (GER), -77kg
Aleksandar Rakić (AUT) vs. TBA, -93kg
Darko Banović (AUT) vs. Marko Burušić (CRO), -66kg
Ivo Skopljak (BiH) vs. Jani  Istvan (HUN), HW
Ivan Skoko (BiH) vs. Vladimir Prodanović (SER), -77kg
Hrvoje Slade (CRO) vs. Darko Stošić (SER), HW

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI