FFC prvak napada ONE Championship pojas protiv slavnog Rogera Gracieja!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.09.2016 15:11h Autor:

Marcin Prachnio

FFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, Marcin Prachnio, će 11. studenog pokušati stići do vlasništva još jednog vrijednog pojasa; onog ONE Championshipa i to protiv slavnog Rogera Gracieja u srednjoj kategoriji.

Ukoliko pobijedi Poljaka, Gracie će držati dva pojasa u ovoj uspješnoj azijskoj promociji. Brazilac je, naime, u ovom trenutku već aktualni šampion u poluteškoj diviziji nakon što je u svibnju ove godine svladao Michala Pasternaka.

Deseterostruki BJJ prvak svijeta se smatra najboljim majstorom ove vještine koji je ikada prešao u slobodnu borbu. Nakon uspješne epizode u Strikeforceu i neuspješne u UFC-u (samo jedan poraz od Tima Kennedyja), Gracie je stigao u ONE Championship gdje je svladao naprije Jamesa McSweeneyja (također bivšeg FFC-ovca), a zatim i Pasternaka. Trenutačni profesionalni score mu je 8 pobjeda i 2 poraza.

Prachnio, s druge strane, u ovom trenutku ima šest pobjeda u nizu, od čega su dvije u FFC-u, a posljednje tri u ONE Championshipu. Pojas FFC prvaka je osvojio krajem studenog prošle godine kada je prekidom slavio protiv Tomislava Spahovića na FFC-u 21 u Rijeci. Njegov profesionalni “score” je 12-2, a jedina dva poraza je ubilježio upravo u hrvatskoj promociji gdje su ga svladali Ivica Tadijanov i Aleksandar Rakić.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI