Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
FFC i Krav Maga Hrvatska skupa protiv nasilja nad ženama sutra na besplatnom seminaru za žene! | Fight Site

FFC i Krav Maga Hrvatska skupa protiv nasilja nad ženama sutra na besplatnom seminaru za žene!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.09.2014 15:50h Autor:

KM seminar samoobrane za žene 2013

FFC i Krav Maga Hrvatska još jednom pozivaju sve pripadnice ljepšeg spola na besplatni seminar samoobrane za žene koji će se održati sutra na Zagrebačkom Velesajmu!

U Hrvatskoj će se već desetu godinu zaredom 22. rujna obilježiti kao Nacionalni dan protiv nasilja nad ženama. Ova često zanemarivana i prešučivana pojava  iznimno je velik problem u našem društvu, već samom po sebi proženo nezadovoljstvom. To se nezadovoljstvo najčešće manifestira u frustracijama i ispoljavanju ogorčenosti nad „slabijim“ spolom. Pitajte bilo koju ženu o tome i sigurno će vam imati barem jednu priču za ispričati. Incidenti se ne događaju samo u obitelji. Događaju se na ulici, u javnom prijevozu, u noćnim klubovima i mnogim drugim mjestima.

Kako bi se što više javnost osvijestila o problematici nasilja nad ženama, Krav Maga Hrvatska sutra, u subotu, 20. rujna u paviljonu 6 Zagrebačkog Velesajma od 13 do 15 h organizira besplatan seminar samoobrane za žene kojeg će voditi najviše rangirani instruktori Krav Maga sustava.

Polaznicama će biti pokazano kako se ponašati u neugodnim situacijama, koji tehnikama žene mogu utjecati na prevenciju i smirivanje sukoba te brze i jednostavne tehnike kojima mogu odgovoriti na fizičke napade i zaštititi se.
Ovakav seminar održan je i prošle godine te se na njega odazvao iznimno velik broj žena koje su već javile da ponovno dolaze,  a nadamo se da će ove godine broj polaznica biti još veći. Seminaru će se pridružiti Miss sports 2014., Anja Alavanja, voditeljica Fight Channela, ali i FFC borac Mladen Brestovac.

Mladen je jedan od najuspješnijih hrvatskih kickboksača teške kategorije, a seminaru se odavzvao istog trena te nasilje nad ženama osudio s najvećim zgražanjem: Smatram da su nasilje nad ženama kao i nasilje nad djecom najružniji i najnegativniji oblik muškog iskazivanja nezadovoljstva i gnjeva te je po mom mišljenju za najjaču društvenu i kaznenu osudu. Iako dolazim iz sporta koji mnogi smatraju nasilnim, siguran sam da svi moji kolege borci iz organizacije FFC dijele isto mišljenje kao i sama organizacija. Ovakvih akcija treba biti u što većem broju kako bi se ljudima probudila svijest za ovaj društveno opasan problem.

Uvelike podržavajući ovakvu akciju, o svemu se očitovao i glavni urednik Fight Channela, televizije specijalizirane za borilačke sportove sa sjedištem u Zagrebu te koordinator FFC evenata, Marko Petrak: Nasilje nad ženama, ali i općenito bilo kakvo nasilje ili agresivnost prema slabijima od sebe je za mene osobno i za firmu koju predstavljam potpuno neprihvatljivo. Iako su borilački sportovi često stigmatizirani kao agresivni pa čak i kriminalni, smatram da se radi o nepoštenim stereotipima koji ne odražavaju stvarno stanje. Oštro osuđujem bilo kakvo nasilje, a pogotovo nasilje nad ženama i to je razlog zbog kojeg je Fight Channel, odnosno FFC podržao ovaj projekt. Poručujem svima da svoje frustracije i agresivu izbace na vreći ili u ringu, a da se u svakondnevnom životu ponašaju dostojanstveno, s puno poštovanja i uvažavanja.

A o samom seminaru objašnjava više i Hrvoje Krep, instruktor Krav Mage: Krav Maga Hrvatska nastavlja sa svojim aktivnim djelovanjem u borbi protiv nasilja nad ženama i već drugu godinu organizira besplatan seminar samoobrane za žene. Na seminaru će biti obrađene specifične tehnike i taktička postupanja specifične ženama uz naglasak na prevencije, deeskalacije i učinkovito suzbijanje i eliminiranje nasilnih napada i neugodnih i opasnih situacija. Pozivamo sve žene da dođu i povedu svoje prijateljice, sestre, majke, sestrične, kolegice, …sve žene, bez obzira na dob, tjelesnu spremu ili predznanje, da nam se pridruže, uzmu svoju sigurnost u vlastite ruke i na ovaj način nam se pridruže u borbi protiv nasilja nad ženama!

Za svu djecu koja dođu kao pratnja svojim majkama organiziran je i dječji kutak gdje će se mališani zabaviti za vrijeme seminara na Krav Maga treningu za djecu.
 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI