FFC dovodi 40 Top boraca i seli u SAD: "Hrvatska treba biti ponosna što ima borilačku promociju svjetske klase"

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.10.2015 10:14h Autor:

Photo by Fight Channel

Spektakularni FFC 20 sinoć je oduševio zagrebačku publiku u "Ciboni", a najbolji borci i predsjednik FFC-a Orsat Zovko na press konferenciji su izrazili veliko zadovoljstvo borbama i cijelim eventom.

"Čestitam svima na sjajnim borbama. Mogu reći da smo vrlo zadovoljni ovim eventom, ali želimo još više. Želimo biti sam vrh svjetske produkcije. Trenutno smo u Top 10 svjetskih promocija, a u novoj sezoni selimo naš HQ u Los Angeles i dogovorili smo 6 evenata u SAD-u i još 6 u Europi. Dovodimo i 30-40 novih Top boraca među kojima je 8-10 Brazilaca, Japanaca i drugih, ali i dalje ćemo forsirati naše borce. U ovih dvadesetak evenata napravili smo selekciju, oni koji su se dokazali će ostati, ali neki će nažalost otpasti", rekao je Zovko i najavio početak nove sezone 16. siječnja u Italiji, 23. travnja i nastup u SAD-u u Springfieldu, a 4. lipnja na Floridi.

Zovko se osvrnuo na borce koji su impresionirali publiku pobjedama i nokautima. "Nitro" Pejić već je dobio potvrdu da će se boriti za titulu, kao i Ivica Trušček, koji prvo mora riješiti svoj problem s kilažom, a i srpski borac Dušan Džakić već je na pressici prihvatio ponudu za nastup već na sljedećem FFC eventu. Zvijezda večeri Igor Pokrajac, koji je ekspresno porazio "Gruzijskog bombardera", također će dobiti borbu za titulu, ali tek će vidjeti u kojoj kategoriji.

"Puno nokauta, puno prekida, odlična produkcija. Svi smo čekali glavnu borbu večeri. Igor je pokazao da tolike godine u UFC su preveliko iskustvo za njegovog protivnika. Završio je borbu najbrže što je mogao. On ima profesionalni pristup svakom meču. To cijenimo kod njega. Sigurno će ići na jednu od titula u sljedećem meču. Sjajan je bio Nitro Pejić. Sigurno će odraditi borbu za titulu, vidjet ćemo s kime", dodao je Zovko.

"Ivica Trušček odradio je dobar meč. Halmija smo malo forsirali da se bori u toj kategoriji s Ivicom Truščekom. On je prvak do 70 kg, a meč je bio do 73.5, što više paše Ivici. Složili smo se da jedan od idućih mečeva treba biti između Halmija i Ivice do 70 kg, da sve bude čisto", rekao je Zovko, a Trušček se složio.

Na eventu je bio i ponajbolji europski MMA sudac Grant Waterman koji je nahvalio organizaciju u Zagrebu.

"Ne želim biti emocionalan, ali dolazim iz SAD-a gdje je puno novca u promocijama. Uložili ste srce u ovo, ne samo novac. Za ovako nešto potrebna je strast, a ne samo novac. Orsat ima tu strast. Hrvatska treba biti ponosna što ima borilačku promociju svjetske klase", rekao je Waterman.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI