FFC debitirao u SAD-u: Brestovac obranio pojas!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.06.2016 08:46h Autor:

Mladen Brestovac

Amerika je otkrila FFC! U Daytona Beachu održan je prvi event najveće hrvatske borilačke promocije na američkom kontinentu. U glavnoj borbi kickboksing dijela, Mladen Brestovac obranio je pojas FFC prvaka tehničkim nokautom nakon što je četiri puta srušio protivnika highkickom.

MMA borbe bile su prve na programu, a u naslovnoj borbi u okršaju dvojice Brazilaca Danillo Villefort pobijedio je Thiaga Relu tehničkim nokautom nakon serije udaraca u trećoj rundi. Više o MMA dijelu eventa pročitajte ovdje: FFC 24, MMA: Villefort razbio Relu, nokaut u 18 sekundi oduševio Daytona Beach

Mladen Brestovac se vratio pobjedom u svom prvom nastupu nakon poraza u borbi za Gloryjevu titulu protiv Rica Verhoevena. Ovaj put najbolji hrvatski kickboksač nije imao pretežak posao. Amerikanac Steven Banks, 35-godišnjak sa osam poraza u posljednjih deset borbi, dugo je pružao otpor Brestovcu, ali bio je pretrom da bi mogao izbjeći njegove silovite udarce u glavu i tijelo. Brestovac je imao priliku američkoj publici pokazati svoje najjače oružje, ubojiti high kick, i to nekoliko puta. Čak četiri puta je rušio Banksa, svaki put se činilo da Amerikanac neće ustati, ali vraćao se po još. Iako je uspio pogoditi Brestovca u par navrata, nije mu zadao veću štetu. Četvrto rušenje sredinom druge runde značilo je kraj i Mladenovu novu pobjedu.

U žestokom okršaju lake kategorije Tigra Movsisyan je porazio Amerikanca Jovana Davisa odukom sudaca. Od početka je Armenac nametnuo tempo i pritisnuo Davisa koji je uzvratio sjajnim kombinacijama, pogađao s distance, koljenima i low kickovima. U drugoj rundi Movsisyan je dobio udarac u međunožje, Davis je serijom udaraca došao u prednost, no Movsisyanov udarac u lice ga je dobro potresao. Armenac je bolje pogađao, ali ga je za glavu viši protivnik triput rušio. I u trećoj rundi bilo je puno akcije, udarci su letjeli na obje strane, Davis je bio neprecizniji, a  a na kraju su suci prednost dali Movsisyanu.

I tri američka okršaja završila su jednoglasnom odlukom sudaca. Michael Stripling je porazio Johna Morehousea. Michael Stevens je slavio potiv Cyrusa Washingtona, a Kit Ruddock protiv Roberta Mosiera.

FFC 24, rezultati

MMA

 Danillo Villefort (BRA) def. Thiago Rela (BRA), TKO (udarci), R3, 1:04

Roberto Neves (BRA) def. Valdir Araujo (BRA), KO (highkick), R1, 1:23

Desmond Green (USA) def. Desmond  Hill (USA), jednoglasna odluka

Jeremy Kimball (USA) def. Matt Van Buren (USA), KO (udarci), R1, 0:18

Chris Curtis (USA) def. Leo Bercier (USA), jednoglasna odluka

Arda Adas (TUR) def. Jorge Luis Bezerra (BRA), TKO (udarci), R2, 1:31

KB

Mladen Brestovac (CRO) def. Steven Banks (USA), TKO (highkick), R2, 2:42

Tigran Movsisyan (ARM) def. Jovan Davis (USA), jednoglasna odluka

Michael Stripling (USA) def. John Morehouse (USA), jednoglasna odluka

Michael Stevens (USA) def. Cyrus Washington (USA), jednoglasna odluka

Kit Ruddock (USA) def. Robert Mosier (USA), jednoglasna odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI