Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
FFC 7 kickboks: Dževad Poturak rutinski, nezaboravan meč Čikotića i Mehića | Fight Site

FFC 7 kickboks: Dževad Poturak rutinski, nezaboravan meč Čikotića i Mehića

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.03.2015 22:12h Autor:

Tomislav Čikotić i Elmir Mehić

U glavnom meču kickboxing dijela FFC 7 eventa, Dževad Poturak je savladao Franka Munoza sudačkom odlukom. No, ono što se dogodilo u borbi ranije obilježilo je ovaj event koji će dugo ostati u pamćenju FFC publike. Teško je riječima opisati što su pružili Tomislav Čikotić i Elmir Mehić.

Dževad Poturak prezentirao je svoje ogromno iskustvo i rutinski došao do pobjede nad Frankom Munozom, pred svojom publikom u Sarajevu. BH Machine je pogodio dovoljan broj udaraca da njegova pobjeda ne dođe u pitanje.

No, ono što su pružili Tomislav Čikotić i Elmir Mehić dugo će ostati u memoriji svih onih koji su 12 minuta njihovog meča imali priliku pogledati. Prezentacija kickboxinga kakvog ga publika želi gledati te pristupa protivnika kakve većina boraca želi imati. Bespoštedna bitna na kraju je pripala Tomislavu Čikotiću.

Do pobjeda su još došli Antonio Plazibat, Strahinja Denić, Denis Marjanović i Igor Emkić, a nešto detaljnije o tim mečevima možete pročitati ispod teksta. Izvještaji su pisani kronološkim redom održavanja mečeva.

Antonio Plazibat def. Bojan Džepina – Nokaut, 3. runda (2:14)

Antonio Plazibat došao je do prve pobjede u FFC ringu, nakon što je osvojio naslov pobjednika FFC Futuresa. Već kroz prvu rundu je Plazibat bio agresivniji i ostavio bolji dojam, no iako je Džepina uputio manje udaraca, ostao je dojam da su bili precizniji i efektniji.

Nakon toga je uslijedio vrijeme gdje je puno bolji bio Plazibat, a krajem druge minute druge runde pogađa i atraktivan kružni udarac. Serija koja je uslijedila nakon toga dovela je do „standing eight“ brojanja, nakon kojeg hrvatski borac više nije imao dovoljno vremena završiti borbu u toj rundi.

Do novog brojanja dolazi već u prvoj minuti treće runde, a ono treće, nakon kojeg više nije bilo povratka, uslijedilo je u posljednjoj minuti meča. Plazibat je u posljednjoj rundi imao više kondicije i udarci su mu djelovali još precizniji, na što srpski borac nikako nije imao odgovor.

Strahinja Denić def. Dženan Poturak – Nokaut (ozljeda), 1. runda (5:00)

Jako dobru prvu rundu pružili su Strahinja Denić i Dženan Poturak, no nažalost samo to su ponudili gledateljima, budući da je Dženan obnovio ozljedu s kojem je već imao problema te je morao predati meč prije početka druge runde.

A tih prvih pet minuta smo vidjeli izuzetno ofenzivno orijentiranog Strahinju, koji je tu rundu sigurno dobio, no i domaći borac mu nije ostao dužan. Krajem runde Dženan je počeo šepati te je zatražio brojanje, koje je izdržao, ali u drugu rundu ipak nije uspio uči.

Denis Marjanović def. Boban Krušić – Nokaut, 2. runda (5:00) 

Krušić i Marjanović su ponudili ono što se od njih očekivalo već od prve sekunde ovog meča. Agresiva, ofenziva i potraga za nokautom s obje strane. A prvu rundu je crnogorski borac ostavio možda i bolji dojam, iako je u meču s koliko otvorene akcije, bez potrage za ikakvim klinčem, to teško točno procijeniti.

Druga runda nastavlja gdje je stala prva, a prvu polovicu nje Krušić pogađa bolje udarca, dok Marjanovićev kut izuzetno emotivno reagira te govori Denisu da to ne smije dozvoliti. To je vjerojatno pomoglo Denisu koji u posljednjoj minuti "okreće vodu na svoj mlin" te kreće serija. I onda, kad se mislilo da se ide u treću rundu, u posljednjoj sekundi na lice Krušića sjeda high kick, a nakon toga i kroše.

Dolazi do brojanja, gdje je Krušić samo gledao u suca Klarića, bez ikakve reakcije te je tako došlo do prekida, odnosno nokauta. Koliko je taj nokaut bio težak, govori činjenica da je Krušić na proglašenje izašao očekujući odluku sudaca u svoju korist, no naravno, u zraku je bila ruka Denisa Marjanovića.

Igor Emkić def. Nikita Chub – jednoglasna sudačka odluka, nakon četvrte runde

Rijetko izjednačen meč ponudili su Igor Emkić i Futures pobjednik Nikita Chub. Nakon tri runde, tehnički izvrsne, suci nisu mogli odrediti pobjednika te je došlo do četvrte, a ono što se događalo u prvih devet minuta može se opisati kao niz izmjena, no bez one prave serije, kojom bi ijedan borac došao u prednost.

Tako je četvrta runda donijela odluku, a presudila je kondicija, koja je bila na strani domaćeg borca, no vjerojatno je svoj utjecaj imalo i sudačko upozorenje, koje je Chub dobio zbog držanja protivnikove glave s dvije ruke. Odličan rezultat za FFC povratak borca od kojeg se jako puno očekuje.

Tomislav Čikotić def. Elmir Mehić – jednoglasna sudačka odluka, nakon četvrte runde

Ono što je viđene od prvog sudačkog znaka meča Mehića i Čikotića je dokaz zašto publika voli teškaše. Pravo 'bombardiranje' s obje strane kroz dvanaest minuta ovog dinamičkog meča. I pobjednici bi, prema svemu prikazanom, trebala biti oba borca. Jer ono što su pružili bio je spektakl zbog kakvog se kupuju ulaznice za borilačke priredbe.

Prvi ključan trenutak viđen je u drugoj polovici prve runde, kada je došlo i do brojanja Elmiru Mehiću, nakon desnog krošea upućenog od strane momka iz Dalmacije. No, nakon brojanja sve se nastavilo kao da "knockdowna" nije ni bilo. I tako do kraja meča, na oduševljenje publike, koja je posljednji gong dočekala na nogama. A još je veće oduševljenje bilo kad se borce poslalo u četvrtu rundu.

Čekanje odluke je ipak dovelo do toga da se borcima glave malo "ohlade", a to je bolje iskoristio Čikotić, koji ju je odradio tehnički te pogodio dovoljno udaraca i izbjegao sve ozbiljnije Mehićeve napade. To mu je donijelo pobjedu kod sudaca, no pravi pobjednici ovog meča su oba borca, sarajevska publika i gledatelji pred ekranima!

Dževad Poturak vs. Frank Munoz – jednoglasna sudačka odluka

Nakon onog što su prezentirala dva borca ranije, teško je objektivno ocijeniti dinamiku glavnog meča večeri, no Poturak i Munoz nisu pružili loš meč. Ali ne čudi što su vjerojatno svi, pa čak i sudac Bađun, još uvijek bili pod dojmom prethodnog meča, pa su tako u jednom trenutku oba borca kažnjena oduzimanjem boda zbog izbjegavanja borbe.

Nakon podjednake prve dvije runde, bilo je jasno da će odluka doći onim što borci naprave u trećoj, a tu je Poturak pokazao što znači njegovo ogromno iskustvo. Pogađao je čiste udarce te uspješno eskivirao pokušaje svog protivnika, a kazneni bod za Munoza, zbog udaranja nakon prekida, samo je potvrdio pobjedu BH Machinea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI