FFC 33: Andi Vrtačić ostao bez FFC naslova, poražen i Teo Mikelić

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.11.2018 11:29h Autor:

Mykyta Chub

FFC je održao treći u Las Vegasu, a ukupno svoj 33. event. U prvom planu bio je kickboxing, odnosno titula srednje kategorije, koja ima novog vlasnika. To je Mykyta Chub, koji je detronizirao Andija Vrtačića. Poraz u Vegasu doživio je Teo Mikelić, a osim ovih borbi su održana još dva MMA i jedan boksački meč.

Kako prenosi službena web stranica Final Fight Championshipa, Mykyta Chub nanio je prvi poraz u karijeri dosadašnjem prvaku, Andiju Vrtačiću. Bio je to meč koji je ponudio rat kroz pet rundi, gdje je Chub bio onaj koji je Vrtačića uspio odvesti u kuteve ringa, gdje bi ga neutralizirao, no kada bi se akcija odvijala na sredini, Vrtačić je bio taj koji je bolje i ozbiljnije pogađao. Na kraju je bilo pitanje hoće li suci više nagraditi Chubovu kontrolu ili Vrtačićeve kombinacije, a upravo to je presudilo, i to podijeljenom sudačkom odlukom. Dva suca dali su pobjedu Ukrajincu, ujedno i FFC pojas, čime on ujedno postaje i prvi FFC Futures pobjednik s FFC pojasom.

Do poraza je došao i njegov timski kolega Teo Mikelić, također podijeljenom odlukom. Chris McMillan je tijekom meča protiv pulskog borca slomio ruku, ali je izdržao do kraja te su ponovno dva suca smatrala kako je napravio dovoljno za pobjedu.

Sunaslovna borba eventa bio je MMA duel u kojem je Darrick Minner (22-9) savladao bivšeg UFC borca Claya Collarda i to gušenjem nakon samo pola minute borbe. MMA borba je sve i otvorila, i to ona u kojoj je Sherrard Blackledge bio bolji od Jordana Christensena u svojoj prvoj profesionalnoj borbi.

Na programu se našao i jedan boksački meč, u kojem jhe Andrey Keys savladao Radya Fuentesa podijeljenom sudačkom odlukom nakon šest rundi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI