FFC 29 MMA: Jelčić laktovima nokautirao Pastucha, pobjede Magomedova, Erslana, Ostaneka i sjajnog Ahmeda Vile

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.04.2017 20:10h Autor:

FFC 29: Luka Jelčić

Luka Jelčić i dalje je FFC prvak do 70 kilograma, nakon brutalnog nokauta protiv Roberta Pastucha. Impresivan nastup upisao je Ahmed Vila, a do pobjeda su došli još Abusapiyan Magomedov, Ivan Erslan i Marko Ostanek.

Tekstualni izvještaj svih pet borbi možete pročitati ispod teksta.

Luka Jelčić vs. Roberto Pastuch – nokaut, 1. runda

Pet sekundi trebalo je Pastuchu da sruši Jelčića, koji nije očekivao takav nalet argentinskog borca. Luka se diže nakon pola minute, ali s Pastuchom na svojim leđima. Ipak, Jelčić se izvukao te odmah on došao do rušenje i gornje pozicije. Od tamo su krenuli brutalni laktovi iz polugarda i Patuch je u nokautu.

Luka Jelčić tako je po prvi puta obranio FFC naslov lake kategorije. Za to mu je trebala minuta i 15 sekundi borbe.

Abusupiyan Magomedov def. Sergio Souza – prisiljavanje na predaju (stojeća giljotina), 1. runda

Fantastična predstava njemačkog borca koji je već ranije impresionirao u FFC-u, a sada je izgledao još bolje nego protiv Ivice Truščeka u svom FFC debiju. Magomedov je brazilskog borca od početka napao, nakon minutu borbe bacio u knockdown aperkatom, a nakon toga završio stojećom giljotinom. Impresivno!

Ahmed Vila def. Tilen Kolarić – prisiljavanje na predaju (trokut), 1. runda

Vrlo sadržajne dvije i pol minute vidjela je publika u borbi bivšeg FFC prvaka i FFC Futures prvaka, a Kolarič je u samom otvaranju pokazao da mu je pozicija autsajdera zapravo olakšanje te je krenuo na sve ili ništa. Tako je jako brzo došao do rušenja te je počeo raditi na poziciji odakle bi mogao ugroziti Vilu. Ipak, mladi 20-godišnji borac iz BiH ostaje miran te čeka svoju priliku. Ona je došla nakon minutu i pol, kada radi tranziciju te odmah hvata Kolaričevu ruku. Slovenac izdržava vrlo jak pritisak i dolazi do trenutka kada Vila pušta, ali odmah radi još bolji potez i Kolariča hvata u trokut. Taj pritisak ipak je bio prečvrst te je Kolarič tapkao. Sjajna tehnika Vile, proizvod vjerojatno najboljeg europskog MMA kampa, Allstars u Stockholmu.

Ivan Erslan  def. Ivica Tadijanov – podijeljena sudačka odluka

Prva minuta borbe ispitivanje snaga na distanci, nakon čega Tadijanov pogađa desni kroše te uspijeva skratiti distancu. Prvo su u klinču uz konopce, nakon čega odlaze do kuta. Erslan se izvukao iz kuta, no to je dobro došlo Tadijanovu koji pola minute prije kraja dolazi do rušenja, ali nema dovoljno vremena za nanošenje značajne štete.

Erslan u drugu rundu ulazi odlučnije i već nakon pola minute udarcem uzdrmava Tadijanova, a nakon toga još jednim udarcem dovodi osječkog borca u opasnost. Tadijanov se spašava tako što odlazi u parter, no Erslan i tamo uspijeva doći do gornje pozicije, odakle udarcima nanosi štetu. Sredinom runde borci su ponovno na nogama, nakon što se Tadijanov uspio ustati. Erslan tamo nastavlja s odličnim boksom, dok Tadijanov jedno vrijeme ne uspijeva skratiti distancu i doći do rušenja. To je ipak uspio 45 sekundi prije kraja runde te pogoditi par laktova u parteru.

Posljednja runda ponovno je boksačka, gdje Erslan izgleda bolje i preciznije. Umor se vidio kod oba borca, no Erslan je bio dovoljno spreman da kvalitetno obrani pokušaje rušenja na koje je Tadijanov krenuo u prvih tri minute. Odlično je Erslan skupljao bodove pojedinačnim udarcima. Treća runda tako je sigurno pripala borcu iz zagrebačkog ATT-a.

Sudačke kartice na kraju su rekle 30-28, 28-29, 29-28 u korist Erslana.

Marko Ostanek def. Jasmin Memović – jednoglasna sudačka odluka 

Gotovo četiri minute prve runde ove borbe nije bilo previše akcije. Ova dva borca ušli su u ring s puno međusobnog respekta, a tek krajem prve runde je Ostanek uspio završiti u gornjoj poziciji u parteru, gdje nije nanio previše štete, ali je napravio dovoljno za osigurati prvu rundu.

Nakon minutu i pol druge runde dolazi do rušenja i Ostanek je u gornjoj poziciji gdje neko vrijeme kontrolira situaciju. Memović se kratko ustaje, no mladi borac iz Ban Teama još jednom ruši. Ipak, Memović je dočekao svoju priliku te napravio tranziciju nakon koje on dolazi u gornju poziciju. Pokušava doći do pozicije za gušenje, no Ostanek je miran te ponovno on okreće situaciju u svoju korist. Ipak, početkom posljednje minute još jedna izmjena pozicije, odakle Memović počinje tražiti giljotinu, ali bezuspješno.

U trećoj rundi ponovno je Ostanek onaj koji taktički vodi borbu te nakon minutu i pol dolazi do novog rušenja. Memović je do kraja imao snage samo za jedan bezuspješan pokušaj armbara i Ostanek kontrolom do kraja dolazi do vrijedne pobjede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI